Foto portada: Aquilino Soto, en una cursa. Autor: cedida.

Mor als 89 anys Aquilino Soto, a qui l’atletisme va regalar una segona joventut

El veterà atleta Aquilino Soto va morir aquest dimecres als 89 anys. Soto va començar a córrer amb 62 anys però en poc temps va començar a guanyar diferents trofeus de la seva categoria. Nascut a Cuba l’any 1926 però crescut al municipi lleonés de Vega de Valcarce, ha mort amb 89 anys. El seu sepeli es durà a terme aquest dijous a les 16.30 hores al tanatori de Sabadell.

Aquilino Soto no havia mostrat interés per l’atletisme fins que va començar a acompanyar la seva neta a entrenar a les pistes d’atletisme de Sabadell. Amb 62 anys es va iniciar en la pràctica de l’atletisme i va començar a llaurar-se un important palmarés en esport de veterans: subcampió del món de 25 quilòmetres (1:52:33) amb 70 anys, campió d’Espanya de mitja marató l’any 2002 o la medalla d’or de cross per a majors de 8 anys.

Homenatge a Soto, a la Granja del Pas. Foto. cedida.
Homenatge a Soto, a la Granja del Pas. Foto. cedida.

Veí del barri de Campoamor, va deixar de córrer i entrenar pel Club Natació Sabadell fa tres anys, quan es va lesionar. Però encara l’any passat caminava dues hores cada dia. Soto va defensar també els colors de la Joventut Atlètica Sabadell.

L’any passat tant la JAS com el CN Sabadell i l’Ajuntament van homanatjar Soto en un sentit acte a la Granja del Pas del parc Central del Vallès. Envoltat d’amics i companys de cursa va comentar:

L’atletisme m’ha regalat una segona joventut. ja als 56 anys m’havien donat una invalidesa permanent per una artrosi. Però vaig començar a córrer i vaig guanyar en salut, alegria de viure i he tingut la sort de conèixer persones molt maques. El dolor va anar disminuint i vaig deixar de prendre pastilles”.

El seu sepeli es celebra a les 16.30 hores d’aquest dijous al tanatori de Sabadell.

Foto portada: Aquilino Soto, en una cursa. Autor: cedida.