El CN Sabadell, tercer d’Espanya femení

Final de temporada a Terrassa. Els campionats d’Espanya de Natació, que per qüestions de calendari es van disputar després el Mundial de Gwanju (Corea del Sud), de trista memòria per a la natació espanyola, ha llançat uns bons resultats individuals pels esportistes del Club Natació  Sabadell.

A nivell classificatori general les nedadores locals han assolit només la tercera posició amb 391 punts darrere del Sant Andreu 657 i Real Canoe 453,50. En categoria júnior el Club Natació Sabadell va aconseguir enfilar a la segona posició amb 342 punts amb moltíssima diferència amb el Club guanyador el Gredos San Diego de Madrid amb 657 punts. Això és el barem del potencial per equips.

A les individualitats és una altra cosa. Victòries de Marina Garcia en 100 braça (1.09.75), Àlex Castejón en 200 braça (2.14.28) i Cata Corró en 200 estils (2.14.77). Nedadors, sobretot elles, que buscaran estar a Tòquio l’any que ve en els Jocs.
Però a més en aquest resum de temporada cal anotar la final del primer Gran Prix Open de Natació de la Federació espanyola, disputat des finals de 2018 en nou competicions, les més punteres del calendari espanyol. I aquí, els guanyadors són de casa, Alex Castejón en categoria masculina amb 3.278 punts FINA i en categoria femenina Marina Garcia amb 3.281 seguida de Cata Corró amb 3.096. En el rànquing per especialitats sobresurt Sergio de Celis en lliure amb 140 punts.

La dotació econòmica dels premis ha estat de dos mil euros al guanyador i 1.500 euros pel segon classificat. Vacances, ara, que la temporada comença aviat, i els Jocs és el premi per als més destacats de la casa. Amb l’al·licient que les mínimes caldrà aconseguir-les a Can Llong a l’Open de Primavera 2020.

Foto portada: classificats en el Campionat d’Espanya celebrat a Terrassa. Autor: RFEN