Erika Villaécija

Erika Villaécija analitza la tolerància a la frustració i la gestió d’egos en l’esport

Erika Vllaecija, ha intervingut al costat de David Martín seleccionador nacional de waterpolo i Ana Montero, directora tècnica de Natació Artística, a la taula rodona sobre Tolerància a la frustració i gestió d’egos en l’esport i en l’empresa que s’ha celebrat a Madrid al teatre Luchana.

Els ponents del món aquàtic han coincidit que no es pot parlar de fracàs en l’esport si has treballat amb serietat prèviament i que els errors, que n’hi ha, serveixen per progressar. En concret Villaécija va recordar una de les seves etapes difícils prèvies a la conquesta de la seva medalla d’or en el mundial en curta, va travessar per una carrera complicada: “Em vaig dir després, concentra’t en la feina, i veure que així tot el que s’ha treballat en els entrenaments ha tingut sentit”.

La veterana nedadora va afirmar que no li va afectar no conquerir la medalla olímpica i va posar en practica la següent idea “perquè has de preocupar-te per una cosa que no has guanyat sense gaudir de tot el que has pogut aconseguir”.
En la seva tasca com a entrenadora de nedadors petits Villaécija considera que “cal conèixer a cada persona per poder treure el millor d’ella”. Es va comprovar un cert paral·lelisme entre el món de l’esport, i el de l’empresa quan de gestionar equips humans es refereix. Els egos, no sempre són negatius. Cal saber reconduir-los. Villaécija, retirada de la competició, (li queda la Copa de Clubs) va ser objecte d’un reconeixement per part dels organitzadors de la taula rodona que li van lliurar un ram de flors.