Ona Carbonell

Extraordinari debut d’Ona Carbonell a Gwangju

El preliminar de natació artística ha estat extraordinari. La nedadora del CN ​​Sabadell, amb la seva composició sobre les paraules de Nelson Mandela en els premis Laureus de l’any 2000, amb aportacions musicals de Salvador Niebla, ha aconseguit la segona millor puntuació de la jornada amb 91,8259, superada només per la russa Svetlana Kolesnichenko amb 94.1126. La perfecció amb la qual la representant espanyola ha executat la peça, marcant cada un dels exercicis obligatoris, la consolida en aquest segon lloc cara a la final que es disputarà demà dissabte.

Era la tercera vegada que Carbonell competia amb aquesta peça. La primera fa unes setmanes a les World Series de Barcelona, ​​després a Budapest, i ara aquí al Mundial de Gwangju (Corea del Sud). Carbonell, preparada per Mayuko Fujiki, ha superat a la japonesa Yukiko Inui que va puntuar amb 91.7284 i que hauria de fer un exercici  molt creatiu a la final per destronar la nedadora espanyola.
Bon començament per a l’equip espanyol, en un Mundial preolímpic en el qual no abundaran precisament les alegries, com la que ens ha ofert a la matinada del nostre país (hi ha set hores de diferència amb Corea) Ona Carbonell. Superar a la nipona ja ha estat un bon pas, perquè Carbonell l’ha vençut en l’execució tècnica on estirar 36,5259, pels 36, 2284 de Inui.

Foto portada: Carbonell, en una imatge d’arxiu. Autor: arxiu.