Ona Carbonell

Fina World Series a Barcelona, amb Ona Carbonell i Emma Garcia (CN Sabadell)

Des de divendres fins diumenge la piscina Sant Jordi de Barcelona serà escenari del Fina World Sèries, competició de primeríssim nivell en què la selecció espanyola de la qual formen part les nedadores del CN ​​Sabadell Ona Carbonell i Emma García buscarà acostar-se a les grans potències pensant en els JJ.OO de Tòquio l’any que ve i superar prèviament el Preolimpic i així participar en Equip, a més d’en “duo”.

Ona Carbonell al “solo” que presenta a Barcelona ret un homenatge a Nelson Mandela, propiciant l’esport com a signe de pau i enteniment entre els pobles i les cultures. Un treball molt elaborat en el qual se sent la veu del mandatari sud-africà.

La seleccionadora espanyola. Autor: RFEN.
La seleccionadora espanyola. Autor: RFEN.

Mayuko Fujiki, l’entrenadora de l’equip espanyol, sap que la clau del seu equip està en presentar rutines diferents, coreografies noves i superar Itàlia, de nou la nostra gran rival, i que per si calia està assessorada per Anna Tarrés.

“Ona volia fer alguna cosa diferent. Em sembla molt bona idea. Ona té experiència, és esportista d’alt nivell i vol ensenyar una mica de natació sincronitzada”, va destacar l’entrenadora nipona. “Mandela és respectat per tot el món. No volem fer algun canvi brusc, però aquesta idea és positiva i bona”

En això de la natació artística, a part de la perfecció, compte també la impressió a les jutges, i coreografies com la que presenta Carbonell, impacten. La veritat que un surt molt convençut de la feina d’Ona, després de presenciar els entrenaments a la piscina Sant Jordi. En el “duo mixt” Emma Garcia i Pau Ribes, segueixen guanyant-se el respecte internacional en una de les categories més noves d’aquesta modalitat. Han escollit un “tango” per trencar amb l’anteriors coreografies i aportar un ritme més cadenciós al seu treball.

Ona i Emma ​​constitueixen la presència del Club Natació Sabadell a una de les disciplines més espectaculars de la natació, que està guanyant adeptes. El World Sèries de Barcelona, ​​és l’espectacle més important que es disputa a la Ciutat Comtal, després del Campionat del Món de 2013.

Foto portada: Ona Carbonell, al Media Day. Autor: RFEN.