CN Sabadell piscina

García, Corró i Castejón, davant la “competició” de l’any

Tarda de canícula. Àlex López, entrenador del CN Sabadell no gaudirà de vacances durant el mes d’agost. Al contrari, formarà part de l’equip de tècnics que acompanyaran a la Selecció Espanyola.

Es desplaçarà a Portugal al Meeting de Loulé del 12 al 17 d’agost  per dirigir a tres esportistes del Club, cadascú amb la seva casuística, que s’enfrontaran a la primera gran competició de l’estiu i potser l’única del que resta d’any. Qui sap davant les amenaces del Covid-19. Al novembre hauria de disputar-se un Campionat d’Espanya, però, ningú pot predir si es celebrarà o no.

López explica que “estem en una temporada plena d’incògnites, una temporada atípica, que per als nostres nedadors ho és més encara”. ‘Cata’ Corró nedadora d’un indiscutible nivell, porta més temps parada que la resta dels seus companys a causa de les seves intervencions quirúrgiques, i la seva recuperació ha estat reconfortant. Físicament està bé, falta per comprovar el resultat d’una ressonància magnètica. La seva situació l’ha impedit entrenar, fins i tot a nivell personal durant el període de confinament.

Marina Garcia, si s’entrenava a casa, però una intervenció d’amigdalitis, la va deixar un temps sense poder-se preparar. Àlex Castejón es troba en bon estat de forma, però caldrà valorar com respon en aquest Torneig de Portugal “entrenar sense competir, és la negació de l’esport d’elit”.

Com es pot aconseguir que els nedadors arribin il·lusionats a la piscina?
Bé hem creat unes línies de treball, els dimecres, per exemple, tots vesteixen el banyador de competició, els dissabtes vam realitzar unes competicions amb tots els nedadors de les diferents categories. Cal seguir mantenint la il·lusió i l’interès.

Però la temporada és atípica?
El 17 d’agost conclou el torneig de Portugal, fins al 27 d’agost, vacances, i en aquesta data començarem la preparació de la nova temporada.

Sense un calendari clar, és dificil?
Aquí està el nostre treball, el dels entrenadors, mantenir la flama encesa durant 7 o 8 hores diàries d’entrenament. És aquí on hem de saber crear il·lusió. Estem a un any dels Jocs, es va parlar d’això a ‘Tòquio el dijous, però, amb la que està caient és complicat fer comptes de si poden participar i com els nedadors de el Club.

Marina té possibilitats de classificar-se, Corró, dependrà molt la seva situació de salut, que estigui bé i es recuperi de la seva tercera intervenció. García depèn del relleu i Alex Castejón podria estar perfectament en 200 braça o 400 estils. Després, si la Federació aposta per un relleu 4 x200, podrien entrar Ramos i Sergio de Celis.

La calculadora funciona, però, cal saber jugar amb el factor humà, crear un ambient d’il·lusió, i per això hi ha els professionals de l’entrenament, com Alex Lopez. Però, serà una temporada plena d’incerteses, amb un repte final de meravella.
El Club Natació Sabadell, malgrat tots els problemes, ha pogut entrenar als seus nedadors, després veurem els resultats. El primer test a l’agost a Portugal.