Foto: Alba Garcia

La vacuna contra la Covid pot salvar el Club Natació Sabadell

  • El CN Sabadell ha perdut un de cada cinc socis en els darrers vuit mesos per la crisi de la Covid. 
  • Paradoxes de la pandèmia: l’entitat està tancada al soci però els equips han d’entrenar i competir. 

‘La vacuna contra la Covid pot salvar el Club Natació Sabadell’. Aquesta expressió textual, pronunciada per un portaveu autoritzat de la centenària entitat esportiva de Sabadell, reflecteix l’estat de preocupació i desànim dels seus dirigents davant la falta de suport dels polítics cap a l’activitat esportiva. La primera entitat esportiva de Sabadell per volum dels seus associats travessa per una complexa situació econòmica derivada del tancament de les seves instal·lacions per ordre de la Generalitat.

“Estem de nou en ERTO -explica el nostre interlocutor-; afecta els 121 empleats de la plantilla als quals cal sumar un personal que treballa amb dedicació diversa en les diferents seccions”. El primer tancament d’instal·lacions, entre març i maig, es va capejar com va poder i amb l’arribada de l’estiu el Club va reprendre la seva activitat amb totes les mesures de prevenció. Però, l’última decisió del Govern contestada amb contundència des de tots els sectors de l’esport català coordinats per la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i per empresaris de la gestió esportiva, torna a situar el Club en una difícil posició.

“De 27.000 socis hem passat a 21.000, gairebé dos milions menys d’ingressos i el Club viu de les quotes dels seus associats; el que ens col·loca en una complicadíssima situació cara a el futur”.

Claudi Martí, el president, que no ens ha pogut atendre, va dibuixar dies enrere una situació complicadíssima. “Aquesta vegada no pot succeir que nosaltres hàgim d’assumir el cost d’aquesta situació i no rebem cap ajuda de l’administració. És molt greu. Ningú ha provocat aquesta situació però hi ha d’haver ajudes directes a entitats com la nostra i en el món de l’esport no ha passat. No em serveix que tornin a anunciar ajudes i 10 mesos després no n’hagi materialitzat cap”, va assegurar.

Paradoxes del Covid: tancats, però competint… i entrenant

En una reunió amb els clubs espanyols de waterpolo, Martí, es va quedar gairebé sol (únicament el CN Mataró estava en aquesta línia) per suspendre les Lligues Nacionals, perquè resulta complicat seguir jugant pels costos que comporta i les dificultats d’entrenament. Amb tot al Club es té una mica d’optimisme cara a la primavera de 2021.

“Si s’apliquen les vacunes i podem reobrir cara a la primavera seria possible recuperar uns 3.000 socis i en un any tornar a la normalitat”.

La gran pressió que les entitats esportives de Catalunya estan realitzant davant el Govern, amb un massiva manifestació a la plaça de Sant Jaume, podria culminar en una reobertura controlada de les instal·lacions, però, ara per ara fins al futur dels equips és incert.

Foto portada: exterior de la seu històrica del CN Sabadell, a Covadonga. Autora: Alba Garcia.