El president del CN Sabadell, Claudi Martí. Autor: David B.

Martí (CN Sabadell) apel·la al soci per “mantenir” el Club en temps de pandèmia

Claudi Martí, el president del Club Natació Sabadell, la principal entitat de la ciutat en número de socis, apel·la a la solidaritat i el “sentiment de club” per abonar la quota íntegra de maig malgrat que les instal·lacions estiguin tancades. Martí busca fórmules per compensar més endavant el sacrifici dels socis. 

El Club Natació Sabadell va tancar les portes el 13 de març a la tarda. No se sap quan podrà tornar a obrir. Però la quota de març es va cobrar íntegra. I ara la quota d’abril es cobrarà també als prop de 27.000 socis de l’entitat. La decisió ha causat un moviment d’oposició entre molts associats que amenacen amb retornar rebuts, recullen firmes per internet i es queixen per totes les vies. Després d’uns dies convulsos, aquest dimarts el president de l’entitat, Claudi Martí, ha volgut donar la cara per apel·lar al sentiment de club i demanar “confiança” al soci.

El Club ha aplicat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a tota la plantilla. L’Estat cobreix el 70 per cent de la base salarial. Però l’entitat complementarà el sou als treballadors fins el 100 per cent. I a més hi ha “infinitat de compromisos que no podem desatendre, com proveïdors, llogaters o creditors”, més despeses de manteniment diàries, per exemple, per tenir les instal·lacions en un estat semblant al d’hibernació, més econòmic que no pas el tancament total per reobrir tan aviat com sigui possible.

Segons Martí, l’estructura d’ingressos del Club no permet una altra cosa que, almenys durant l’abril, cobrar tota la quota de soci als més de 27.000 associats a l’entitat. El 60 per cent dels ingressos corresponen a les quotes; el 40 per cent a serveis que no es cobraran doncs no es presten (activitats dirigides, aquàtiques, aparcament o cursets). La quota és diferent: en una entitat esportiva sense ànim de lucre no respon a la prestació d’un servei sinó a una aportació a l’entitat. Així ho palesa aquest mateix dimarts la Secretaria General d’Esports en una comunicat.

“Demanem solidaritat al soci. Que afronti la quota per fer front a les obligacions de l’entitat. Però som conscients que no podem deixar tota la càrrega d’aquesta situació sobre les esquenes dels socis”, ha reconegut Martí, qui assegura que busquen i buscaran fórmules per rescabalar-los.

N’ha apuntat una, a nivell indirecte: intenten amb Hisenda que les quotes socials puguin deduir a la declaració de l’impost de la Renda fins en un 75 per cent. “Hi ha base i pot ser factible, per exemple de cada 30 euros es podrien deduir 22,5 euros i la quota només seria de 7,5 euros”. Però ha volgut ser realista i això no està lligat encara.

“Ningú quedarà fora del Club”

De cara als socis afectats per l’atur o la caiguda d’ingressos, ha assegurat que “ningú quedarà fora del Club” si està afectat per la situació econòmica causa per la pandèmia del coronavirus. “Ajudarem els socis que tinguin problemes econòmics”, diu, però sí demana a nivell general “un vot de confiança, ser solidaris i comprensius amb la situació de l’entitat per així contribuir a tirar endavant el nostre club”, ha seguit.

Martí ha confirmat que l’ERTO afecta també els esportistes i tècnics de l’entitat tant nedadors com waterpolistes. Només dues dotzenes de persones dels més de 200 empleats no tenen un ERTO al 100 per cent de la jornada.

Foto portada: el president del CN Sabadell, Claudi Martí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.