Mundial de Gwangju. Autor RTVE

Ona Carbonell, plata en ‘solo lliure’ al Mundial de Gwangju

L’extraordinària Ona Carbonell ha confirmat la seva medalla de plata al “solo lliure” al Mundial de Gwangju, en una final que ha oferit més espectacle que sorpreses. Fins a dia d’avui ha aconseguit un total de 23 medalles en Campionats del Món.

La seva puntuació, 94.5667, l’encasella en aquest Olimp particular de la natació artística. Però, aquest dimecres, el més important és que ha aconseguit per la seva col·lecció de medalles en un mundial, la número 23 des que es pengés la primera en els Mundials de Melbourne a l’any 2007.

Tres en aquest mundial, dues d’argent i una de bronze. En les quatre darreres edicions  d’aquesta prova, Carbonell va aconseguir medalla de bronze a Barcelona ​​i a Kazan, i de plata a Budapest i ara a la coreana Gwangju.

Carbonell és la nedadora amb major nombre de medalles obtingudes a nivell mundial.
El seu virtuosisme en l’aigua però, no li ha permès assolir a Svetlana Romashina, la russa va aconseguir un rècord de 97.1333.Les russes son d’una altre galàxia. El bronze va ser per a la japonesa Yukiko Inui (93.2000),

La nedadora del Club Natació Sabadell, pot ser que nedi el seu últim mundial, perquè ja ha expressat el seu desig de retirar-se després dels Jocs de Tòquio l’any vinent.
Sigui com sigui Ona Carbonell, passa a ser un mite de la natació artística, a nivell mundial, per davant de les històriques estrelles espanyoles Gemma Mengual i Andrea Fuentes, de qui Carbonell n’és successora.

Foto portada: Ona Carbonell al Mundial de Gwangju. Autor: RTVE.