Oscar Salguero i Marta Farrés. Autor: David B.

Óscar Salguero: “vull portar la ciutat de Sabadell al més alt”

El Campió paralímpic de natació Óscar Salguero, medalla d’or en els 100 braça als Jocs Paralimpics de Río de Janeiro, acaba d’aconseguir la medalla de plata en aquesta distància en la categoria SB8 en el Campionat del Món fa uns dies a Londres.

Amb 21 anys és un referent de la natació paralímpica amb un ampli recorregut per davant i un repte l’any que ve en els Jocs de Tòquio. El nedador del CN Sabadell ha estat rebut aquest dimarts a la tarda al saló de plens de l’ajuntament de Sabadell per l’alcaldessa Marta Farrés acompanyada de la regidora d’esports Laura Reyes i dels portaveus de les diferents formacions representades al consistori.

Salguero que s’ha assegut a la presidència juntament amb Alex Amorós, directiu del CN Sabadell, ha agraït “el fet de reconèixer-me el mèrit de la medalla de plata que he aconseguit aquests dies a Londres al Mundial”.

“L´esport paralímpic no està encara massa reconegut, però em comprometo a portar la ciutat de Sabadell al més alt en les properes competicions”, ha apuntat el medallista paralímpic.

L’alcaldessa ha destacat “l’esforç i el palmarès que ja té Salguero amb només 21 anys”, unit al fet que “compagina l’esport amb els estudis de medicina”. A més ha subratllat el gran pes que té la natació a la ciutat a nivell Europeu gràcies al Club Natacio Sabadell. Salguero ha rebut com a obsequi un plat dissenyat per un grup de nens sabadellencs que tenen també alguna discapacitat i que és el regal de la ciutat als visitants il·lustres. Fotos clàssiques en aquests casos, l’escalinata i el balcó, per homenatjar un campió de qui esperem tots molt en els Jocs Paralímpics  que es celebraran a l’estiu a Tòquio.

Foto portada: salguero i Farrés al Saló de Plens. Autor: David B.