Foto portada: C.Domènech.

Partidàs a Castelldefels que deixa fora de la Copa del Rei a l’Escola Pia

• Davant un tot poderós CCR Castelldefels, l’Escola Pia cau a la segona meitat.

• Dolorosa derrota que deixa als sabadellencs sense una eliminatòria davant un primera.

L’Escola Pia no aconsegueix superar la primera eliminatòria de Copa del Rei a Castelldefels davant un potent CCR Castelldefels tot i mantenir l’empat gran part del partit. L’eliminació els deixa sense la possibilitat de disputar novament una eliminatòria contra un conjunt de la màxima categoria

Va poder ser contra el Barça i contra Catgas Energia Santa Coloma les anteriors temporades, però aquest any, l’Escola Pia no podrà portar, novament, un primera a Sabadell després de caure eliminats a la primera ronda davant un dels equips més poderosos de tota la Segona Divisió B. Conscients de la dificultat del rival, i més lluny de casa, aquest cop al Pavelló de Can vinader de Castelldefels, els d’Ernest Cardona han sortit al parquet a intentar no cometre cap error en defensa i aprofitar les poques ocasions que poguessin crear. Els primers minuts han estat de clar domini local amb bones ocasions pels de Castelldefels i fins i tot un gran xut de falta que s’ha estavellat al travesser de la porteria de Jordi Font. L’Escola Pia ho ha provat de la mà de Carles Comadran i Sergi Ruiz en un parell de contracops però les seves rematades no han trobat porteria. Als 7 minuts de joc però, una pèrdua en zona de creació dels visitants ha significat l’1 a 0 pels locals, obra de Guillem Aubach. En contra del què podia semblar, el gol ha fet reaccionar als de Can Colapi que han aconseguit sortir de la cova i començar a crear amb perill. I del perill les ocasions, i finalment, un minut més tard, l’empat, en una jugada d’estratègia de falta. Pepe Font ha servit a la banda per Carles Comadran que, completament sol, ha afusellat la porteria local transformant l’empat. Amb l’1 a 1 els col·legials hi ha cregut més i han pogut trencar definitivament el domini local. Controlant la possessió i dominant l’Escola Pia s’ha pogut defensar amb seguretat i la vegada, crear perill clar a la porteria d’Isaac. Primer Carles Comadran, que amb una jugada d’escàndol deixant clavats fins a dos marcadors, ha picat la pilota per sobre del porter i només un defensa sota pals ha pogut evitar la diana. Pocs instants més tard, ha sigut Oriol Comadran qui ho ha provat amb un potent xut que ha aturat el porter local. Finalment, a l’últim minut, tots dos conjunt han disposat d’una gran ocasió al segon pal, però la rematada dels de Can Colapi no ha trobat la xarxa i els de Castelldefels no han aconseguit impactar al segon pal la rematada en una ocasió claríssima.

A la represa, els d’Ernest Cardona han sortit més nerviosos i un graó per sota dels locals i han començat a acumular faltes amb molta rapidesa. Pepe Font ha salvat sota pals una rematada als 3 minuts de joc i als 5, la Pia ha comès la cinquena falta. 1 a 1, i quinze minut per endavant intentant evitar fer faltes, un fet que ha condicionat i molt als sabadellencs. Els locals han seguit insistint fent lluir Jordi Font i perdonant algunes ocasions clares al segon pal. Mala sort pels col·legials quan a l’equador de la segona meitat Dani Castro, un dels més actius del conjunt de Sabadell, s’ha lesionat i ja no ha pogut disputar ni un minut més. I als pocs segons, la patacada. Un gran xut d’Oscar Agustí des de fora l’àrea s’ha colat per l’escaire de la porteria visitant avançant de nou als de Castelldefels. Tot i les dificultats, els sabadellencs no han abaixat els braços i ho han seguit intentant gaudint de bones ocasions. Un gran xut de Pepe Font de falta, que ha obligat a Isaac a fer una gran aturada, ha estat el preludi de l’empat col·legial. Al mateix córner, servit a la frontal, el mateix Font ha rebentat la pilota transformant l’empat a 2 i fent embogir la banqueta visitant. El CCR no s’ha deixat sorprendre però i ha seguit fent treballar Jordi Font sota pals. Malgrat tot, l’Escola Pia ha sabut aguantar bé el ‘bonus’, defensant-se sense cometre cap falta. A falta de 8 minuts però, una combinació entre Marc Mármol, Pau López i Guillem Aubach l’ha culminat Pau López en el 3 a 2. Gerro d’aigua freda pels sabadellencs que fins ara havien aguantat amb tot en contra. El gol ha deixat tocats als d’Ernest Cardona que han vist com el Castelldefels hauria pogut anotar el quart però Font sota pals i el travesser l’han evitat. Finalment, a falta de 5 minuts, els visitants han acabat cometent la sisena. El doble penal, però, al cos de Jordi Font i fora, la Pia encara amb opcions. Ho ha provat Pepe Font al contracop però la seva rematada ha anat a la part exterior del pal i Oriol Comadran amb un potent xut, novament refusat per Isaac. A falta de 4 minuts, Ernest Cardona ha optat per la última bala traient el porter-jugador. De 5, els de Can Colapi han fet circular la pilota ràpidament i han pogut finalitzar les jugades, a vegades amb massa precipitació. A destacar una ocasió claríssima de Sergi Ruiz que ha deixat passar una rematada que el porter ha refusat com ha pogut i el rebot a pocs centímetres de la porteria ha marxat per sobre del travesser. Finalment, un refús del porter l’ha caçat Juan Carlos per fer de camp a camp el definitiu 4 a 2, que ja no ha deixat temps per a més. Derrota dolorosa de l’Escola Pia, que ja pensa en el proper partit de lliga a Manresa i en prendre’s la venjança contra els de Castelldefels en lliga i a l’espera de conèixer l’abast de la possible lesió de Dani Castro.