Futbol Sala

Pas en fals d’un Club Natació Sabadell que perd el liderat

• El Natació Sabadell cau estrepitosament a camp del Sang Culé (9-4)

• L’Escola Pia es refà de l’estocada a casa i suma una nova victòria fora (3-4)

El Club Natació fa un pas enrere però no definitiu en la lluita pel títol en caure a la pista del 14è classificat. L’Escola Pia es mostra ferma a mantenir la segona plaça i obté una important victòria a Esplugues

A falta de cinc partits, el Club Natació líder a un punt del segon, encara es podia permetre el luxe de fallar, sempre i quan a l’última jornada aconseguís la victòria a la pista del Gavà. Contra tot pronòstic, l’ensopegada ha arribat abans d’hora a la pista del Sang Culé que, amb aquesta victòria surt de les posicions de descens. Tot i les baixes sensibles d’Álex Borrego, encara sancionat, i Álex Llamas, amb la Selecció Catalana sub-19, als primers minuts el guió ha sigut el previsible. Un Natació Sabadell dominador i controlador del partit però que aquest cop no ha trobat l’encert d’altres ocasions de cara a porteria, i ja diuen que qui perdona, ho acaba pagant. Amb el pas dels minuts, els visitants han començat a perdre pistonada i la possessió els ha durat cada cop menys. Les pèrdues d’últim home s’han succeït en diverses ocasions, fet que ha provocat oportunitats claríssimes dels locals en opcions de dos contra el porter. I finalment, la paga. Gol dels blaugranes. Un gol que ha deixat molt tocats als nedadors que fins al descans ha anat a remolc veient com les ocasions més clares han arribat del cantó local. Un contracop mal finalitzat entre Ferran Ruiz i Jordi Lozano i un xut desviat de Pep Girvent, les úniques ocasions dels sabadellencs des de l’1 a 0.

A la represa tocava reaccionar però, de nou, l’encert ha arribat per part blaugrana. Poc més d’un minut de joc de la segona s’ha jugat, quan en un contracop molt ben finalitzat ha situat un dur 2 a 0 a l’electrònic. Amb aquest marcador els locals s’han col·locat ben ordenats al darrere i han pressionat la sortida de pilota visitant només en ocasions determinades, fet que ha provocat un bloqueig dels de Diego Blanco a l’hora de crear i ocasions molt clares dels ‘culés’ al contracop. Tot i així, els de Sabadell ho han seguit intentant, però just després de l’ocasió més clara, un xut de falta de Redu a la creueta, ha arribat, novament, un gerro d’aigua freda. Gol del Sang Culé al contracop. 3 a 0.

Amb aquest resultat i 13 minuts per endavant, Diego Blanco ha posat totes les cartes sobre la taula i ho ha provat amb el porter-jugador. L’estratègia ha tret els seus fruits ja que d’una gran combinació entre Marc García, Ferran Ruiz i Redu ha arribat el primer dels visitants, obra d’aquest últim. El gol ha omplert de moral als nedadors que als pocs minuts han disposat d’una ocasió claríssima. Gran xut de García al pal i el rebot l’ha caçat Redu amb una volea espectacular que entre el porter local i el pal han evitat que entrés. Ningú sap com hagués canviat el partit si hagués entrat. La qüestió es que a falta de vuit minuts, quan el Natació Sabadell més ho estava intentant, en dos minuts, tres pèrdues en el joc de cinc les ha aprofitat el rival amb un 100 per cent d’encert per col·locar un contundent 6 a 1. Els sabadellencs però, no han abaixat els braços i a falta de quatre, Pep Girvent ha caçat un refús del porter per anotar el 6 a 2. Encara hi havia temps.

Finalment, a falta de tres però, una pèrdua, polèmica per una possible falta, amb el porter-jugador ha suposat el 7 a 2 que pràcticament ha dilapidat totes les opcions de puntuar. Un intercanvi de cops als minuts finals amb dos gols visitants de Jordi Lozano i Jordi Sànchez, aquest últim un autèntic golàs; i dos gols locals, tots dos de camp a camp en aprofitar pèrdues, han deixat el definitiu 9 a 4. Un resultat enganyós, fruit de l’encert de camp a camp dels locals i la poca fortuna a l’última passada en el joc de cinc dels visitants (els últims sis gols, dels nou dels locals, de camp a camp).

Tot i l’estrepitosa ensopegada, el Club Natació ha fet un pas enrere però no definitiu en la consecució del títol, ja que, a falta de quatre jornades, tot i haver perdut el liderat, depèn encara d’ell mateix per assolir l’objectiu. dos punts els separen del nou líder, el Gavà, però l’última i apassionant jornada será un Gavà – Club Natació. Ara bé, els de Diego Blanco no es poden permetre cap altre error i dels quatre partits que resten, han de sumar quatre victòries. Si ho fan, seran campions. La primera final, aquest dissabte al fortí de Cal Balsach davant l’Alheña Sant Josep de l’Hospitalet.

L’Escola Pia manté la segona posició amb una gran victòria a Esplugues (3-4)

Després de l’ensopegada a casa davant la Unión i de veure com el CCR es convertia matemàticament en campió de lliga, a l’Escola Pia li resten tres partits de lliga per mantenir la segona posició davant un filial del Catgas Energia que aquest final de temporada no afluixa intentant aprofitar alguna errada col·legial. El primer d’aquests tres, lluny de casa on l’Escola Pia aquest any ha tingut més problemes dels que podia imaginar, l’ha resolt amb més contundència de la que ha acabat reflectint l’electrònic, tot i les baixa d’Àlex Germán i Llorenç Tarrés. Al parquet, l’Esplugues conscient de l’entitat del rival ha intentat pressionar la sortida de la pilota, però l’Escola Pia, concentrada i amb cap ha aconseguit sortir bé de la pressió. Precisament en una d’aquestes jugades, als primers minuts, els visitants han obert el marcador de la mà, com no, de Pepe Font. Amb el 0 a 1, el guió s’ha mantingut. Domini pels sabadellencs i els locals inquietaven la porteria visitant amb algun contracop. Finalment, però, ja força entrada la primera meitat, novament Pepe Font, ha aconseguit, aquest cop al segon pal, fer el segon pels de Donoso. Un marcador que els de Sabadell no han pogut mantenir fins al descans ja que d’una errada defensiva a falta de tres minuts, els del Baix Llobregat han retallat distàncies. 1 a 2 i descans.

A la represa els locals han augmentat encara més la intensitat i la igualtat ha agafat el protagonisme, fet que ha provocat que el marcador no s’hagi mogut fins als últims minuts. Concretament, a falta de sis, quan Jordi Sardà ha anotat l’1 a 3. Un gol que ha provocat l’estratègia del porter-jugador dels locals. Als d’Esplugues els ha sortit molt bé l’aposta, i és que a la jugada següent, de cinc, han tornat a ajustar el marcador amb el 2 a 3. Tot i la insistència però, una Escola Pia amb un treball defensiu davant l’atac de cinc local excel·lent no ha permès ocasions clares i, a més, a falta de dos minuts pel final el mateix Pepe Font ha aconseguit fer el 2 a 4 i el seu hat-trick particular, el tercer consecutiu. Als últims segons, els locals han anotat el definitiu 3 a 4 amb el què s’ha arribat al final del match.

Aquest triomf deixa als homes de Pedro Donoso segons amb 66 punts i una avantatja de 2 punts respecte el tercer, el filial de Marfil Santa Coloma. Dues jornades resten pel final, dues jornades claus per mantenir aquesta segona posició i per reaccionar a dos conjunts, Manresa i Hospitalet Bellsport, contra els quals a la primera volta la Pia no va aconseguir guanyar. El primer, aquest dissabte a casa davant el Manresa, equip que li va endossar un dolorós 6 a 1 als sabadellencs en el partit disputat a Manresa. De ben segur que a la ‘bombonera’ els de Can Colapi voldran venjança.