Ona Carbonell, en Kazán

Plata per Ona Carbonell a Budapest

Era el que s’esperava després de la seva actuació de divendres al preliminar del “solo” tècnic, però l’execució va sorprendre a tots perquè Ona com “si d’un mes difícil” circense es tractés (una mica d’això té la sincro) va aconseguir la seva millor marca personal 93,6534.

Ona ha superat de llarg el seu registre de divendres a les preliminars que ja era el millor d’aquest any a la Serp, la coreografia escollida per Ona i les seves preparadores, Esther Jauma, Virgin Dedieu i Gemma Mengual. Com divendres a les preliminars dissabte, a la final, Ona ha obtingut un gran reconeixement en la seva nota d’impressió, i en les seves apnees i en conjunt ha enlluernat a les jutges.

Fins i tot diríem que ha posat nerviosa a la russa Svetlana Kolesnichenko que actuava després, el que ha obligat a la jove russa que s’emprés a fons i vèncer amb 95, 2036. Les dues, Ona i Svetlana ha estat infinitament millors en les seves notes a la resta de finalistes. Serveixi per a la Història que Ona Carbonell ha obtingut 28.300 en execució, 28,300 en execució i 37.0534 a “elements” Ona la divina. Primera medalla per a Espanya però també per a el Club.

Queda molt campionat, però Ona només haurà de confiar en el “Solo Lliure”, perquè en les restants proves dependrà d’unes companyes molt joves i diria que inexpertes a dia d’avui, però que a Tòquio als JJOO d’aquí a tres anys de la mà de Mayuko Fujiki potser tornin a ser les “espanyoles d’or”.

Avui Ona Carbonell ha aconseguit la seva medalla número 20 en uns Mundials. Ona ha explicat a la “zona mixta” àrea de declaracions als periodistes que “ha estat la millor puntuació que he obtingut en la meva vida. Ja estava molt satisfeta quan en el preliminar havia guanyat en impressió artística a la russa, perquè mai ho havia aconseguit fins ara”.

He millorat avui en tots els paràmetres d’execució. He rebut aquests dies molts suports, molta gent em deia que podia fer-ho. Només per la lluita val la pena”.

“Guanyar és molt difícil, però estar tan a prop és molt important. Aquesta vegada he estat més a prop que en l’últim mundial”