Quarta jornada i 4 de 4: victòria col·legial i derrota nedadora

• El Club Natació deixar escapar tres punts en dos minuts (1-2).

• L’Escola Pia pateix però torna a guanyar (3-5).

El Club Natació ha deixat escapar una oportunitat d’or per sumar els primers punts de la temporada. A casa i contra un rival que tampoc havia sumat fins al moment, els de Jordi Nobau han perdut els tres punts en dues jugades a pilota parada en els últims dos minuts.

Els nedadors han sortit a Cal Balsach amb la consigna clara de no encaixar i el treball defensiu ha sigut excel·lent. D’aquesta manera la possessió ha estat repartida fins ben entrada la primera part i les ocasions han tardat a arribar. A pocs minuts del descans, el domini ha minvat cap al costat sabadellenc però les ocasions han arribat gràcies als contraatacs dels visitants, que tot i així, s’han trobat amb un Marc Torras inspiradíssim sota pals. Amb poques ocasions i més protagonisme defensiu per part de tots dos conjunts s’ha arribat al descans. Una primera meitat que ha mostrat l’objectiu de tots dos equips: no encaixar.

La segona part ha seguit un guió molt semblant: dos equips amb zero punts que no volen encaixar i sumar una nova derrota i que dóna peu a un joc amb un domini molt repartit i poques ocasions. Tot i així, dues ocasions claríssimes podrien haver obert el marcador. Primer Jaume Figueras ha provat sort de volea una assistència d’Aitor Rodríguez però el seu xut no ha trobat porteria i a la jugada següent, Marc Torras, amb un gran intervenció, ha mantingut el 0 a la porteria local. Dues ocasions que han sigut el preludi del primer gol. Un 1 a 0 amb la firma d’Aitor Rodríguez, inspiradíssim de cara a porteria en aquest inici de temporada. El 7 del Natació Sabadell ha aprofitat una passada llarga al contraatac de Jaume Figueras per sumar així el seu quart gol en els quatre primers partits. Fins al moment, el guió ha sigut excel·lent pels locals. Amb 1 a 0, ha tocat defensar i els de Jordi Nobau ho han fet d’una forma brillant i han comptat de nou amb la inspiració de Marc Torras. Els del Llobregat han posat una marxa més i han tancat al Club al seu camp. Tot i així, en un contraatac han sigut els de Nobau els que haguessin pogut fer el segon, però el porter visitant amb dues intervencions de molt mèrit ha evitat el gol, primer de Jaume i després d’Aitor. A falta de quatre minuts, els visitants sense poder desencaixar la defensa local, han tret el porter jugador i tot i que el treball defensiu local ha seguit funcionant, a la sortida d’un córner a falta de poc més de dos minuts, Carlos ha fet l’empat per l’Hospitalet. Amb 1 a 1 , els visitants s’han crescut moralment i han arribat amb claredat a la porteria nedadora enviant fins a dues pilotes al pal. Tot semblava estar de cara dels de Sabadell i semblava que podrien sumar el primer punt però en l’últim instant, una desafortunada falta de Jordi Lozano al porter visitant ha significat la sisena falta dels nedadors i, per tant, doble-penal favorable al Bellsport. A falta de poc més de dos segons, Eric ha transformat el doble-penal i ha confirmat la remuntada visitant. Derrota cruel i dolorosa pels de Jordi Nobau, que encara no han aconseguit aixecar el cap i juntament amb el Sala 5 Martorell són els cuers de la competició amb 0 punts. El cap de setmana vinent, també a casa, el Natació Sabadell buscarà sumar definitivament els primers punts contra un dels equips nous a la categoria, el Salou.

L’Escola Pia pateix per sumar tres punts més a Manresa (3-5)

Els de Pedro Donoso segueixen intractables i sumen la quarta victòria consecutiva en els quatre primers partits. 12 punts dels 12 possibles que els situen al capdamunt de la classificació, líders en solitari a dos punts del segon classificat, el Cover Premià de Mar.

Un moment del partit de la Pia. Autor: C.Domenech

Pista complicada per l’Escola Pia per seguir sumant els partits com a victòries. En un Pavelló El Pujolet pràcticament ple, els de Sabadell han sortit a sumar, de nou, tres punts. La intenció, però, no s’ha traduït en possessió i el partit ha començat completament boig amb ocasions clares a totes dues porteries i amb un joc ple de contraatacs. Però han sigut els de Sabadell els que han aconseguit obrir el marcador al minut 7. Des de fora l’àrea a la sortida d’un córner amb un gran volea, Jordi Sardà, que ha aconseguit anotar en tots els partits que fins ara ha jugat el conjunt de Can Colapi a la lliga, ha transformat el 0 a 1. Amb l’1 a 0 ha arribat la calma al partit i les ocasions s’han reduït. Tot i així, els de Donoso, molt efectius en atac, han aconseguit fer el segon al minut 14. Obra de Dani Castro que ha culminat un contraatac i ha col·locat amb un xut ras el 0 a 2 al marcador. Un gol que ha tocat als locals i ha frenat qualsevol possible reacció. Tot i que la possessió ha seguit repartida i les ocasions escasses, els últims minuts del primer temps han seguit el patró dels primers, amb ocasions claríssimes a totes dues porteries. Els sabadellencs han colpejat primer, i Sergi, després d’una jugada individual espectacular, ha enviat la pilota al pal. A la jugada següent, al contraatac, la ocasió ha sigut pels locals. Els de Manresa han creat una gran jugada que no han pogut transformar gràcies a l’habilitat del porter visitant, Jordi Font. Als últims instants del primer període, els locals han volgut escurçar distàncies i han tret al porter-jugador, però el marcador ja no s’ha mogut.

La segona meitat ha començat com ha acabat la primera: amb una ocasió claríssima pels manresans, però que de nou, Jordi Font, ha salvat pels de Can Colapi quan la pilota ja entrava. Al minut 23, però, el porter local Adil, no ha pogut fer res per evitar el tercer gol col·legial. Carles Comadran, que està fent un gran inici de temporada, s’ha inventat, de nou, una jugada d’escàndol a la banda i ha regalat el gol a Marc Pagès, que a porteria buida ha fet el 0 a 3. Amb el marcador encara més favorable però, l’Escola Pia ha perdut part del domini i el Manresa ha trobat el gol, obra de Muñoz al segon pal al minut 26. Un gol que ha donat aire als manresans que han intensificat la pressió per no deixar sortir del seu camp als sabadellencs. Fruit d’això, han arribat més ocasions pels locals, que de nou, però, s’han trobat amb el mur Jordi Font. Destacable l’u contra u que el porter col·legial li ha aturat a Mármol. Vist el resultat de la pressió i que el marcador no s’ha mogut els del Bages han tret el porter-jugador. Malgrat tot, ha sigut Jordi Sardà qui ha aprofitat el joc de 5 local i en una recuperació ha fet des de mitja pista l’1 a 4. És el sisè gol que suma el 7 de l’Escola Pia en quatre partits, gran inici de temporada també del petit dels Sardà. Tot semblava sentenciat, però l’Escola Pia amb cinc faltes ha hagut de patir. La sisena falta s’ha consumat a falta de cinc minuts i Asis, de doble-penal, ha fet el 2 a 4. Els nervis s’han apoderat dels sabadellencs i només dos minuts més tard, una nova falta ha donat l’oportunitat de fer el tercer als locals. Asis ha fallat el doble, però ell mateix ha caçat el rebot i ha transformat el 3 a 4. Amb el resultat ajustat, els manresans s’han crescut i han tingut diverses opcions per empatar, una d’elles, al pal a falta de només vuit segons. Ha tocat patir fins l’últim segon quan Dani Castro, en una recuperació al joc de 5 local ha fet, també des del mig del camp el 3 a 5 definitiu. Victòria treballadíssima dels de Pedro Donoso que els manté líders en solitari. El cap de setmana vinent, a camp de l’Hospitalet Bellsport, a buscar el 5 de 5.

Club Natació Sabadell 1 – 2 Hospitalet Bellsport

CN Sabadell: Marc Torras, Álex Marcos, Pep Girvent, Arnau Casabón, Jordi Lozano, Aitor Rodríguez, Jaume Figueras, Marc García, Eduard Jiménez, Carlos Naranjo, Pau Puigdomènech.
Hospitalet Bellsport: Francisco Guirado, Alejandro, Víctor Amores, Víctor Folque, Alejandro Jiménez, Marc, Sergio Nuñez, Carlos, Pau Sellares, Pedro Jose, Eric.
Gols: Aitor Rodríguez (1-0, min. 27), Carlos (1-1, min. 38), Alejandro (1-2, min. 39).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga a Jaume Figueras i Carlos Naranjo del Club Natació i a Carlos i Eric de l’Hospitalet.

Manresa Futbol Sala 3 – 5 Club Esportiu Escola Pia

Manresa FS: Adil, Josan, Mármol, Muñoz, Asis, Bermusell, Redu, Alejandro, Flores, Barrero, Gerard, Cirera.
CE Escola Pia: Jordi Font, Carles Comadran, Jordi Torras, Oriol Comadran, Jordi Sardà, Sergi, Dani Castro, Marc Pagès, Alex Germán, 64.
Gols: Jordi Sardà (0-1, min. 7), Dani Castro (0-2, min. 14), Marc Pagès (0-3, min. 23), Muñoz (1-3, min. 26), Jordi Sardà (1-4, min. 34), Asis (2-4, min. 35), Asis (3-4, min. 37), Dani Castro (3-5, min. 39).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga únicament a Jordi Sardà, de l’Escola Pia.