Queralt Castellet, onzena a la final de Sotxi 2014

  • Castellet accedeix de forma brillant a la final però no pot fer bons els pronòstics.

  • Dues caigudes a les rondes de la final impedeixen una probable medalla olímpica per la sabadellenca.

La sabadellenca Queralt Castellet s’ha quedat sense medalla a la final de ‘halfpipe’ (mig tub) de surf de neu dels Jocs Olímpics de Sotxi (Rússia). El podi ha estat composat per Farrington (EE.UU), Tora Bright (Austràlia) i Kelly Clark (EE.UU). Castellet ha estat onzena a la final.

Castellet ha accedit de forma brillat a la final, obtenint la segona millor puntuació. Però en la primera de les dues rondes va caure en l’últim aterratge. Malgrat fer una baixada sensacional, la caiguda va restar-li opcions. Va acabar setena, amb una puntuació de 61,75 punts. La medalla s’esvaïa però encara quedava una ronda per davant i si Castellet aconseguia fer un bon número, tenia moltes opcions. A més, les favorites també havien fallat en la primera baixada i tot estava obert per a la segona.

A la segona ronda també va caure. Va sortir a per totes, amb salts de gran alçada però va caure, tot i que amb l’exercici ja gairebé acabat. Els jutges la van penalitzar i li van donar 55,25 punts. Insuficients per una medalla olímpica i molt lluny dels 90,75 punts per exemple del bronze de Clark.

Final amarg a la seva tercera participació en unes Olimpíades i a la seva primera final olímpica. Castellet no va poder accedir a la final als Jocs de Vancouver 2010 perquè es va lesionar durant els entrenaments previs. Ara s’ha quedat de nou a pocs passos de la glòria.

Foto portada: Castellet, durant la prova per accedir a la final. Autor: Reuters.