Bàsquet Sant Nicolau

Tercera victòria consecutiva del Sabadell Sant Nicolau

L’equip EBA del Club Esportiu Sant Nicolau va fer-se aquest dissabte amb la tercera victòria consecutiva en superar a l’iSports Salt per 66-64, en un matx molt emocionant que no es va decidir fins els últims segons.

Ja en el primer quart es va poder comprovar que el partit seria molt dur i intens, i que exigiria el màxim a tots dos equips per poder ser realment competitius. Les defenses s’imposaven als atacs i d’aquesta manera els percentatges d’encert eren molt fluixos. Cap equip es sentia còmode i es buscava la manera de poder millorar la qualitat de les opcions de tir a cistella. El resultat al final d’aquest quart era de 10-12.

Al segon quart la tònica no va variar. Faltava fluïdesa en el joc ofensiu, la pilota es movia amb lentitud i això, continuava afavorint a les defenses. Els sabadellencs buscaven fer mal en el joc interior, i mobilitat en els jugadors exteriors per poder trobar els espais que es necessitaven. Els visitants per això, aconseguien cistelles a partir dels 1 contra 1, amb atacs molt elèctrics, normalment de dins a fora, aconseguint tancant la nostra defensa i aconseguint tirs exteriors lliurats. Amb un 21-26 favorable al Salt s’arribava al descans.

A la represa es buscava millorar la fluïdesa del joc, però no es va poder aconseguir. Es continuava realitzant un atac lent, i mica en mica el ritme de joc es decantava pels visitants, que van ser superiors en aquest quart, i d’aquesta manera s’allunyaven en el marcador finalitzant el tercer quart amb un resultat de 39-49.

Amb una dinàmica de joc clarament favorable a l’iSports Salt, semblava molt difícil poder remuntar el partit, ja que les sensacions no eren del tot positives pel desencert que es patia en el llançament. Però els granes van saber reaccionar; amb modificacions tàctiques i amb molt esforç dels jugadors, així com un ritme de joc viu i alegre, es van aconseguir fer 27 punts en aquest últim quart, la qual cosa permetia als locals emportar-se la victòria. Va ser però, un final d’infart, on un triple a falta de 15 segons del Sant Nicolau va posar als locals per davant en el marcador.

La crònica del partit es fa amb la col·laboració de l’equip de comunicació del CESN.