Foto portada: els dos equips, amb un gran ambient, aquest dimecres a Ca n'Oriac. Autora: Dihör.

Una derrota amistosa (0-7)

• El Club Natació Sabadell cau contundentment davant el Barça Lassa en el partit del centenari.

• Més enllà de la derrota, els jugadors han gaudit d’una experiència única.

El Club Natació Sabadell, fent gala de la grandesa de l’entitat, ha fet gaudir a l’afició però sobretot als jugadors d’un premi amb majúscules: la possibilitat de disputar un amistós davant tot un campió d’Europa com és el Futbol Club Barcelona Lassa.

Es tractava de la gran cita. En l’any en què l’entitat celebra el centenari, la secció de futbol sala, secció amb molts anys d’antiguitat i amb prestigi, mereixia un gran reconeixement i l’acte pertinent així ha sigut. Ni més ni menys que la visita del Barça Lassa, un dels millors equips del món. La gran cita. Deixant de banda la derrota, ja que la diferència entre un equip i l’altre és inevitable, l’entitat ha fet gaudir als jugadors, i també a l’afició que pràcticament ha omplert el Pavelló Nord, d’un partit de luxe i del gran espectacle que és el futbol sala.

Una jugada del partit. Autora: Dihör.

A la pista, tot i tenir nombroses baixes però reforçat amb jugadors del B (el filial milita a la Segona Divisió, dues per sobre dels nedadors), el Barça ha mostrat la seva superioritat des del primer minut amb el 0 a 1 de Juan Emilio, jugador del filial però ja amb bastants minuts disputats amb la primera plantilla. Amb el 0 a 1, els homes de Diego Blanco han fet els possibles per fer front al Barça i el partit ha estat competit fins als 12 minuts de joc en què, novament Juan Emilio, en aprofitar el rebot d’un autèntic obús de Saad Assís, ha signat el 0 a 2. Tot i la superioritat visitant, els sabadellencs han intentat en tot moment mantenir-se competitius i així han gaudit d’alguna ocasió clara, malgrat les dificultats per mantenir la possessió de la pilota davant un Barça molt dominador. Tant, que abans del descans, els blaugranes han pogut anotar dos gols més, tot i que Marc Torras ha fet diverses aturades de mèrit. Les dianes, obra de dos joves del filial, Khalid i Xavi Cols, jugador que recentment ja ha disputat els primers minuts amb el primer equip.

A la segona meitat, Marc Carmona ha donat minuts als menys habituals així com a molts jugadors del ‘B’ i d’aquesta manera, tot i seguir mantenir d’una forma clara la possessió, el conjunt blaugrana ha reduït lleugerament el ritme de partit, moment en què els nedadors ho han intentat al contracop però sense concretar de cara a porteria. A l’equador de la segona part però, el jove Khalid amb dues dianes pràcticament seguides ha situat un contundent 0 a 6 a l’electrònic, firmant d’aquesta manera el seu hat-trick particular. Finalment, a pocs minuts pel final del partit Juan Emilio, fent també el seu hat-trick, ha transformat el definitiu 0 a 7. A destacar per part local, la gran ocasió del porter Óscar Campa que de camp a camp a enviat la pilota al travesser.

Així doncs, tot i la derrota contundent (el mateix marcador que va patir l’Escola Pia davant el Barça, la temporada passada a la copa del Rey) els homes de Diego Blanco han gaudit d’un dia que de ben segur mai oblidaran i del que, amb orgull, en podran presumir. Precisament per saber quines han estat les sensacions en disputar un partit d’aquestes característiques des de iSabadell.cat hem volgut parlar amb un dels membres de la plantilla del Club Natació, Marc García.

Què se sent al jugar contra tot un Barça?
Realment ha sigut tot un honor per mi i una experiència que mai oblidaré. Sempre que miro partits de la LNFS (Lliga Nacional de Futbol Sala), imagino com seria competir contra aquests jugadors de primer nivell i n’he tingut la oportunitat. He intentat disfrutar cada minut en pista com si fos l’últim. Jugadors com Saad o Dyego et posen a prova i així es quan aprens. Personalment he volgut jugar com si es tractes d’un partit de lliga i competir al màxim. Un partit com aquest no es juga gaire cops a la vida així que m’he mentalitzat per tal de deixar els nervis de banda i m’he dedicat a jugar tot i la dificultat del rival. He disfrutat molt i ha estat tot un plaer.

Una autèntica festa per a la secció.
Sí, ha estat una festa per la secció de futbol sala del Club Natació Sabadell i viure-la en primera persona ha sigut extraordinari. Des de l’escalfament la nit ja ha sigut especial. Veure tota la base del club juntament amb aficionats del futbol sala omplint el pavelló fa posar la pell de gallina.

Després de la gran cita però, els homes de Diego Blanco tornen a la feina ja pensant en la lliga, on els nedadors tindran dos compromisos en pocs dies. El proper dissabte 13 a la pista del Molins i el dilluns següent, dia 15, a casa davant Les Corts. Dos partits claus per mantenir l’objectiu, l’ascens. Amb l’última derrota a casa davant el Gavà, els sabadellencs necessiten tres punts per tornar al capdavant de la classificació, lloc que ara mateix ocupa el Lleida amb 35 punts seguit del Gavà amb 34, tots dos equips però amb un partit disputat més que el Natació Sabadell. Així doncs, a treballar de valent.

Club Natació Sabadell 0 – 7 Futbol Club Barcelona Lassa

CN Sabadell: Óscar Campa, Cintu, Álex Borrego, Jordi Lozano, Pau Puigdomènech, Adri Guerrero, Pep Girvent, Marc García, Ferran Ruiz, Álex Llamas, Salva i Marc Torras.

FC Barcelona Lassa: Cristian Domínguez, Marc Tolrà, Saad Assís, Dyego Zuffo, Juan Emilio Gil (3), Ferran Plana, Khalid (3), Xavi Cols (1), Joan Miñano, Esteban Cejudo, Álvaro López