Victòria nedadora, derrota col·legial i liderat en solitari arrahonista

• Gran victòria del Natació Sabadell a Can Balsach (5-4).

• L’Escola Pia encaixa la segona derrota consecutiva (2-6).

El Natació Sabadell supera l’Inmevasa l’Olleria en una bona segona meitat i es desmarca, encara més, de la zona perillosa. L’Escola Pia es desfà a casa davant un rival directe i pràcticament diu adéu a la Copa del Rei

Venint de la contundent victòria a Ripollet, els de Diego Blanco gaudien d’una oportunitat d’or per sumar dues victòries consecutives per tercer cop aquesta temporada amb la visita de l’Inmevasa l’Olleria i allunyar-se, més, de la zona perillosa. Tot i fer una primera part molt poc vistosa, els nedadors han aconseguit sumar, de nou, 3 punts. Tot ha començat però amb ocasions molt clares pels valencians i amb una actuació estel·lar de Marc Torras sota pals que ha mantingut l’empat a zero a l’electrònic. Entre les nombroses intervencions, una gran aturada en el llançament d’un penal favorable als visitants. Res ha pogut fer Torras però, per evitar al segon pal a la sortida d’un córner el primer dels de l’Olleria. Amb el 0 a 1, molt poc del Natació Sabadell que només ho ha pogut provar amb xuts llunyans de Jordi Lozano i Álex Llamas. Mentrestant, Marc Torras ha seguit fent un partidàs amb aturades de molt mèrit. Finalment però, els locals han aprofitat pràcticament la primera ocasió clara per  fer l’empat. Marc García ha tret de banda per Xato que al primer toc l’ha posat al segon pal perquè Ferran Ruiz transformés l’empat a 1. Màxima efectivitat i gran marcador pels locals tenint en compte que la primera meitat ha acabat amb un Olleria estavellant-se contra el mur local de Marc Torras.

A la represa, la pel·lícula ha canviat completament. Els de Diego Blanco s’han posat les piles i als primers minuts han aconseguit capgirar l’electrònic. En una jugada d’estratègia de córner executada a la perfecció, Álex Borrego amb un potent xut exterior ha transformat el 2 a 1. Els valencians però, no s’han donat per vençuts i en un rebot Juan ha pogut fer l’empat en xutar sol. Tot i així, el gol visitant ha tingut la millor reacció. Golàs marca de la casa d’Álex Llamas. El jugador més determinant dels nedadors ha agafat la pilota a la banda i amb una cursa rapidíssima ha superat fins a dos marcadors per creuar un xut que, es cert, el porter visitant s’ha empassat. Un 3 a 2 que ha tranquil·litzat als locals. Més encara, quan les poques ocasions de les que han gaudit els visitants les ha aturat Torras i, fins i tot, el pal. A falta de 4 minuts, finalment, ha arribat el gol de la tranquil·litat. Xato ha conduït un contracop rapidíssim, ha servit a Llamas a la banda que amb una excel·lent vaselina ha estat apunt de superar al porter visitant però la seva execució ha anat al pal, tot i així el rebot l’ha caçat Xato per fer, de cap, el 4 a 2. Aquest gol ha obligat als de l’Olleria apostar pel porter-jugador. D’allò més efectius, els de Blanco s’han defensat a la perfecció i el primer error visitant l’ha transformat Ferran Ruiz de camp a camp en el 5 a 2. Als últims minuts, de 5, l’Olleria ha castigat la relaxació dels locals per maquillar el marcador amb dos gols. L’últim, a l’últim segon del partit. 5 a 4 i victòria importantíssima pels nedadors que els manté a la desena posició i els allunya encara més de la zona perillosa, ara a 10 punts. El cap de setmana vinent, els nedadors buscaran per primera vegada acumular 3 victòries consecutives. Per fer-ho però, hauran de superar una de les pistes més complicades de la categoria, la del Salou.

Dura derrota a casa de l’Escola Pia contra un rival directe

Segona derrota consecutiva de la Pia. Després de caure al camp del fins ara líder, CCR Castelldefels, l’Escola Pia no ha pogut a casa amb el tercer classificat, la Unión. Amb moltes baixes; Dani Castro sancionat, Oriol Comadran i Carlos Povedano lesionats; una molt mala primera meitat, probablement dels pitjors minuts dels de Cardona aquesta temporada, ha sentenciat el partit. El match ha començat amb els de Javi Rodríguez molt més intensos que els sabadellencs. D’aquesta diferència han arribat les primeres ocasions que ha solventat Santi Bertolín. Als 3 minuts però, un pèrdua d’últim home l’han aprofitat els visitants per obrir la llauna. Un gol que ha fet mal als de Can Colapi i han vist com pocs instants més tard en una bona combinació els de Santa Coloma han fet el segon. Amb el 0 a 2 els locals han intentat reaccionar mostrant-se més intensos i intentant retenir més l’esfèrica. Els visitants però, han seguit sent superiors i a falta de 5 minuts pel descans han pogut anotar dos gols més al contracop. Un 0 a 4 molt dolorós. Més ho hagués pogut ser si els de Javi Rodríguez haguessin transformat el doble-penal que han tingut a l’últim minut de la primera.

A la represa, la Pia ha hagut d’anar a la desesperada per intentar reaccionar. A falta d’encara 15 minuts s’ha apostat pel porter jugador. Tot i disposar d’alguna ocasió, al minut 32 una pèrdua ha suposat el 0 a 5 i la sentència. Poc després Jordi Torras ha aconseguit l’1 a 5. Als minuts finals un gol més dels colomencs i un de Pepe Font han situat el definitiu 2 a 6. Probablement el pitjor partit de l’Escola Pia en el què va de temporada. Una derrota que els fa perdre una posició en benefici de l’Hospitalet i pràcticament dir adéu a la Copa del Rei, ara a 13 punts. Toca passar pàgina i canviar la dinàmica el més aviat possible. La primera oportunitat, el cap de setmana vinent a la pista de l’Olímpyc Floresta, dotzè classificat.

Partit gris del Grups Arrahona que els permet posar-se líders en solitari (5-1)

Després de recuperar el coliderat amb la victòria a la pista de la Prosperitat, el conjunt de Nobau disposava d’una primera gran oportunitat per suma tres punts més, esperar l’ensopegada del Parets i així, col·locar-se definitivament líder en solitari. Finalment, així ha estat. Més complicat però, del què es podia esperar tenint en compte que els sabadellencs han rebut al cuer de la classificació.

Un moment del partit. Autor: C.Domènech.

Als primers minuts de joc, els roses no han aconseguit trobar-se al parquet i els ha costat crear el seu joc. A més, els visitants han pogut crear perill al contracop. Així doncs, s’ha vist un partit molt més igualat del que es podia imaginar. Tot i així, als 13 minuts Juanjo San Juan ha obert la llauna, permeten respirar als locals. Malgrat tot, la alegria ha durat poc i a falta de tres minuts pel descans en una jugada plena de despropòsits els de Sant Vicenç de Montalt han transformat l’empat. Els de Sabadell però, no han abaixat els braços i han reaccionat a la següent jugada amb un gol obra del capità, David Feria. Un 2 a 1 amb el què s’ha arribat al descans.

A la represa, tot ha seguit igual. Un Arrahona que no ha aconseguit imposar del tot la iniciativa i un Santvicentí que ho ha seguit provant al contracop. Aquest cop l’encert en la definició ha donat la tranquil·litat necessària als de Nobau al minut 32 amb el gol de Gerard Pascual, que després de superar la lesió es troba d’allò més fi de cara a porteria. Amb el 3 a 1 els visitants han tret al porter jugador. Els locals molt atents en defensa, no han permès pràcticament cap ocasió dels visitants i a falta de 6 minuts han aconseguit la sentencia, obra de Raúl Prados al segon pal. Finalment, en aprofitar un error en el joc de 5, Ciscu Venegas ha fet el definitiu 5 a 1. Partit gris dels arrahonistes però igual d’important. 3 punts més, que combinats amb la derrota del Parets, els permeten situar-se al capdavant de la classificació en solitari amb 35 punts. El cap de setmana vinent desplaçament complicat pels sabadellencs. Els roses els toca visitar la pista del tercer classificat, el Lloret, conjunt al que ja van guanyar a la primera volta. Imprescindibles els 3 punts per mantenir el liderat.