Bronze europeu per a Espanya

Les noies de Miki Oca van tenir un dia de reflexió per superar la contrarietat d’haver-se quedat fora de la final, així que es van plantejar penjar-se la medalla en joc, la tercera en valor.

La rival tornava a ser Hongria, a la qual les espanyoles van dominar bé en el primer partit de la fase de grups. La trobada des del primer quart va tenir net color espanyol amb 1-5 de parcial. En el segon amb un tant per bàndol, es va mantenir la distància general de l’electrònic. En els últims 53 segons les magyares van fallar un penal. Però Szilagi marca el tercer gol d’Hongria quan mancaven tres segons (3-6). El pitjor va ser la lesió de Maica García en un dit, que el va obligar a sortir del joc al final del segon quart, amb evidents mostres de dolor, i va haver de ser assistida pel Dr. Alberto Estiarte, metge de l’equip.

Després del descans, pilota per a Espanya, i gol de Paula Leiton (3-7) Bon treball de la portera espanyola en un parell d’intervencions compromeses. Bea Ortiz col·loca el vuitè gol espanyol, essent la màxima golejadora del torneig. El ritme de domini espanyol augmenta, Anna Gual marca el novè gol. Clara Espar aconsegueix el desè, consolidant la medalla de bronze a un minut per al final del tercer quart. Un partit jugat amb la lògica tensió, però, amb la tranquil·litat de mantenir marge de gols al seu favor des del primer temps del partit. Reapareix Maica García en el joc, Anna Gual aconsegueix marcar l’onzè gol d’Espanya res més començar l’últim quart.

Hungria aconsegueix el seu quart gol per mitjà de Keszthely. Les representants espanyoles, Bach anota el gol numero 12, està tot decidit. No hi ha passió en el partit, el públic, sense bolcar-se en animar l’equip. L’electrònic ho assenyala clar, Espanya, té ja la seva medalla. Keszthely marca el cinquè gol magyar, sense més ambicions. Illes tanca caixa, amb el sisè gol, Espanya aconsegueix la seva medalla de bronze, amb regust agredolç, per les aspiracions que tenia, però, que respon a la realitat del torneig.

FITXA TECNICA

Espanya: Ester, Anna Espar (2), Beatriz Ortiz (2), Peña (1), Leitón (1), Lloret, Maica García (1), Clara Espar (1), Matilde Ortiz (1), Bach (1), Forca, Gual (2). Gols en superioritat: 7/12.
Hongria: Gangl (Toth), Szilagyi (2), Parkes, Gurisatti, Szucs, Horvath, IIes (1), Keszthelyi (2), Leimeter, Csabai, Garda (1). Gols en superioritat: 4/12.
Parcials: 5-1, 1-2, 4-0, 2-3.
Àrbitres: Paoletti (ITA) i Schwartz (ISR).

Foto portada: l’equip amb la medalla de bronxe. Autor: RFEN.