Campiones de Lliga

L’Astralpool CN Sabadell ha tancat la millor temporada en molts anys. La derrota no entra en el seu vocabulari, i ho ha guanyat pràcticament tot, excepte un empat. L’equip campió d’Europa és també el guanyador de la Lliga nacional femenina que ha resolt en el segon partit de la final el seu contenciós esportiu amb el CN ​​Sant Andreu, equip entrenat per Javi Aznar que ha estat valent a casa, intentant per tots els mitjans forçar el tercer partit per posar contra les cordes al seu rival.

4-3, 4-4. 3-6 i 2-3 han estat els resultats parcials d’un partit en què l’equip local, el Sant Andreu va sortir en tromba per evitar una reacció ràpida i sorprendre al seu rival, ben rodat en tota classe d’esdeveniments que els ha guanyat tot aquest any, des de la Copa Catalunya a la Copa de la Reina, la Supercopa, l’Eurocopa i la Lliga.

El Sant Andreu va tenir en Danijela Jackovich i Brigitte Sleeking seus puntals més ferms en els primers compassos del partit, col·locant el 2-0, que en aquestes circumstàncies sempre és dificultós de remontar. Anni Espar, inspirada i cerebral, Judit Forca, l’esquerra, i Mati Ortiz, han aconseguit perforar la porteria andreuenca guardada per Maria Elena, en altres temps portera del CN ​​Sabadell. L’avantatge local ha estat efímer, perquè les jugadores barcelonines sabien que aquesta tarda podien accedir a la glòria i sortir del paper d’equip de segon millor equip que han protagonitzat tot l’any. Es tanca el primer quart amb 4-3 amb gols de Crespí i Ariño. Les noies d’Aznar havien ensenyat les urpes.

Però el joc encertat del Sabadell ho va reconduir tot. En el segon quart Bea Ortiz (potser la millor vallesana) i Marina Cordobés van neutralitzar l’empenta local, però Anna Gual, continu inquietant els interessos el Sabadell anotant en l’electrònic.

Després del descans es va desencadenar l’explosió de les noies de David Palma. Fos perquè la defensa andreuenca va ser sorpresa o perquè el domini del Astralpool Sabadell era tan radical, les rivals van cedir al poder i les actuals campiones d’Europa van pujar a la glòria del triomf en una temporada memorable.

Els dos últims quarts van ser el festival somiat, no sense que les andreuenques deixessin de presentar batalla, però, els seus atacs van quedar neutralitzats, i l’encert en la porta, que és el que compta, va estar del costat del Sabadell.

Novena lliga consecutiva

Novena victòria consecutiva, triomf numero 17 en l’historial de les Lligues femenines. El Sabadell segueix fent història.

Ortiz: “un partit molt intens”

Bea Ortiz, la gran protagonista d’aquesta temporada ha explicat que “Ha estat un partit molt molt molt intens. Sabíem que fins mínim al final del tercer quart no podríem marxar en el marcador i que tindríem moltes complicacions. Han començat molt fort amb la seva gent animant des de la grada i quan crec que les hem agafat en el seu pitjor moment i hem aconseguit posar-nos dos a dalt ja ho hem aprofitat.”. La jugadora sabadellenca ha puntualitzat “El factor piscina tira molt i crec que elles han aprofitat l’empenta de la seva gent per sortir al màxim. Han intentat per tots els mitjans forçar el tercer partit, però nosaltres hem fet la feina que havíem de fer “, darrere de tot això hi ha un treball molt gran, un esforç immens i que no és gens fàcil el que estem aconseguint. Per a nosaltres és un orgull veure que el treball de tot l’any dóna els seus fruits “.

13 – CN Sant Andreu: Sánchez; Peña, Gual (2), Guiralt, Morell (2), Ariño (2), Jackovich (1), Sleeking (1), Palau, Keuning, Crespi (5), Aznar, Nieto.
16 – Astrapool Sabadell: Ester; Mati Ortiz (1), A. Espar (3), Bea Ortiz (2), G. Farre, Steffens (4), Cordobés (2), Maica García (1), Forca (3), Prats, Doménech, Leiton, A. Farre
Parcials: 4-3, 4-4, 3-6, 2-3.
Àrbitres: Apolonia banys, i Sergio Jiménez.