CN Sabadell, a la final de la Supercopa d’Espanya (14-9)

Partit amb cert morbo per ser la rèplica a la final de la Copa Catalunya disputada la passada setmana en què es va imposar l’Astralpool Sabadell per 13-10. Però cada partit és diferent i el dirigit per Alex Ortega i Yolanda Ruiz no anava a ser diferent.

Maica Garcia va inaugurar el marcador només començar 1-0. Exclusions de Tanca i Ariño i joc dominat per les vallesanes en el 4,21 Maica va tornar a batre la porta de Paula Rutgers 2-0. I sense solució de continuïtat Laura Barzón puja el 3-0 a l’electrònic. A falta de 1,45 Helena Dalmases aconsegueix el primer gol del “Medi”, però la tònica del partit estava molt bé definida. Però abans de complir el primer quart Ariño va incórrer en penal que va transformar Ru Tarragó, l’ex del Mataró. 3-2.

A la represa la mateixa tònica tot i que Clara Espar va saber aprofitar molt bé l’ocasió per empatar 3-3. Però aquí comencen els desencerts, Barzón falla un penal amb el qual s’havia castigat una acció de Carla Toha. Això causa desconcert a les files locals i el CE Mediterrani comença a portar la iniciativa del joc. A dos minuts per al descans Barzón torna a posar el electrònic favorable al Sabadell 4-3. A deu segons gol de Nona Perez 5-3, amb el que el quadre local arribava més relaxat al final del segon quart.

El Club Natació Sabadell, enguany juga a dos temps, com en altres temporades, una plantilla, la que està disputant aquestes trobades inicials del calendari amb les incorporacions de la russa Tankeeva i la italiana Barzon, a més d’altres jugadores que en el passat van estar vinculades al Club, i de cara a Europa comptarà amb la presència de les canadenques Eggens i Sohi.

Després del descans llarg Laura Barzón va aconseguir el 6-3 i Ruth Ariño el 7-3 amb el que la classificació per a la final, anava prenent cos. Malgrat això, Tarragó marc el quart gol del visitant a quatre minuts per al final del parcial. Tarragó va repetir i va fer pujar el 7-5, i després d’una reacció sabadellenca Marina Cordobés assolia el vuitè gol. 8-5 A la següent jugada Nona Perez va anotar el 9-5. Les de Davi Palma tenien ja la directa i a 1,31, per finalitzar el quart Nona Perez de nou perfora la porteria rival amb el desè gol. 10-5. A 44 segons penal sobre la porta d’Espar Punnani marca el 10-6, la manca de Barzón va suposar el sisè tant per al Medi.

Darrer quart, l’expulsió de Morell, propicia el setè gol de l’Medi per mitjà de Clara Espar. 10-7. Després d’un penal fallat per Forca, Tarragó marca a càstig màxim el 10-8 i a quan l’electrònic assenyala 5,15 per concloure el partit, Maica Garcia aconsegueix el 11-8. Nona Perez, marca el 12-8. Emoció perquè el partit, tot i que ben encarrilat no està resolt. A aconseguir va col·laborar el gol d’Ekaterina Tankeeva 13-8. Sense solució de continuïtat puja al marcador el 14-8 (Judith Forca). Duran aconsegueix el novè gol per al Medi. El partit conclou amb una imatge d’un Sabadell més combatiu que la passada setmana i amb bona imatge en la defensa.

CN Mataró, rival a la final

El CN Mataró serà el rival del CN Astralpool Sabadell a la final de la Supercopa ja que ha guanyat per la mínima el CN Sant Andreu (8-7), amb parcials de 1-2, 3-2, 1-2 i  3-1

CN Astralpool Sabadell: Ester, Ortiz, Serrano, Ariño, (1) Morell, Cordobes (1) Garcia, (3) Forca (1) Prats, Tankeeva, (1) Barzon, (3) Farre, i Perez (4)
CE Mediterrani: Rutgers, Duran, (1) Diaz, Jane, Toha, Prats, Espar (2), Tarragó, (4) Tanca, Dalmases (1), Ungria, Punanni (1), Trojan.

Foto portada: Mati Ortiz, aquest dimecres. Autor: @cn_sabadell via Twitter.