La capitana del CN Sabadell, Olga Domènech, recollint l'Eurolliga, el 20 d'abril de 2020. Autor: David B.

CN Sabadell, campió d’Europa en una final antològica (13-11)

El Club Natació Sabadell s’ha proclamat campió de l’Eurolliga de waterpolo femení en una disputadíssima final contra l’Olympiacos grec (13-11). Les waterpolistes de David Palma han remuntat tres gols de desavantatge en un últim quart magistral que passarà a la història del waterpolo femení.

Si volia la seva cinquena Eurolliga, el Sabadell havia de superar un os i la seva bèstia negra en les darreres edicions: l’Olympiacos d’Atenes va deixar fora de la competició les sabadellenques tant fa dos anys a les semifinals de Kirishi com fa cinc anys a la final d’Atenes. I les gregues han plantat cara al màxim, però finalment la copa s’ha quedat a casa després d’una fantàstica remuntada local liderada per Kiley Neushul i Bea Ortiz però que ha tingut en un penalti aturat per Laura Ester el detonant.

L’Olympiacos s’avança primer

Inici amb força de les gregues, agressives com s’esperava en defensa i resolutives en atac. S’avancen al marcador per 0 a 2 aprofitant la superioritat per exclusió de Maica Garcia. No acabava de trobar la porteria rival l’equip entrenat per David Palma. Només un cop de geni de Bea Ortiz de lluny obre la llauna a falta de tres minuts pel final del quart. Exclusió de Tsoukala, el Sabadell troba la portera grega, Stamatopoulou, i a la jugada següent les gregues han ampliat avantatge de nou (1-3). Sí aprofita Maica Garcia l’exclusió d’Asimaki a 40 segons per acabar el primer quart que acaba amb 2 a 3 a favor de les gregues.

L’Olympiacos segueix fort a l’inici del segon quart i amplia de nou avantatge. Retalla Anni Espar (3-4). Prem l’accelerador el Sabadell i Neushul empata. Tsoukala de lluny posa de nou per davant les del Pireu però  Neushul veu porta i puja l’empat a 5 a l’electrònic. Buckling avança de nou les gregues a menys d’un minut pel descans i Bea Ortiz, de nou des de lluny, neutralitza l’avantatge a menys de 20 segons pel descans. Sis a sis al final del segon quart.

A la represa, segueix la igualtat màxima. Forca neutralitza amb l’esquerra l’avantatge grec aconseguit abans per Plevritou de vaselina. A 3.42 per acabar el quart Neushul posa per davant el Sabadell per primer cop (8-7). Avramidou empata poc després i a 30 segons pel final del quart les gregues es posen de nou per davant.

Vuit minuts finals, i decisius d’un títol, amb tot a l’aire. Olympiacos molt solvent en defensa obre un forat de dos gols després d’anotar Plevritou. 8 a 10 a falta de sis minuts. Moments complicats pel Sabadell, que no combina en atac amb fluïdesa, i de nou gol de les gregues. Tres de diferència a 5.17 al marcador. I temps mort de David Palma.

Repte majúscul per a les waterpolistes locals: remuntar tres gols en cinc minuts. Forca dona esperances amb el 9 a 11. Intensifica la defensa el Sabadell. Mati Ortiz en retalla un altre amb quatre minuts encara per davant (10-11). Providencial Ester aturant un penal, que fa esclatar la piscina local amb el Sabadell, arribant al màxim amb el gol de Neushul, el seu quart i l’onzè de les locals, que culmina la remuntada. Bea Ortiz a menys de dos minuts anota el seu tercer i posa de nou per davant les locals. Tir al pal de l’Olympiacos. I últim minut amb avantatge local i atac pel Sabadell, que aprofita Maggie Steffens fent esclatar la grada. 40 segons pel final i dos per sobre el Sabadell. Parcial brutal, apoteòsic, històric. 5 a 0 en cinc minuts per guanyar la cinquena Eurolliga.

No hi ha temps per més. Cinquena Eurolliga per al Club Natació Sabadell, indubtablement el millor equip de la dècada. Nedadores i equip tècnic al complet a l’aigua. I celebració màxima per un equip que ha complert el seu màxim objectiu de la temporada de la millor manera possible.

Podeu veure moltes més fotos a Flickr, si no veieu la galeria a sota, i a la nostra pàgina de Facebook.

CN Sabadell: Ester, Mati Ortiz (1), Espar (1), Bea Ortiz (3), Farrés, Steffens (1), Cordobés, Garcia (1), Forca (2), Neushul (4), Domènech, Leiton, Ainra Farré.
Olympiacos: Stamatopoulou, Plevritou (2), Eggens, Elefhtheriadiou (1), Mmonolioudaki, Avramidou (1), Asimaki (1), Plevritou, Gofers, Buckling (4), Tsoukala (2), Myriokefalitaki, Doureka.
Àrbitres: Mauss i Naumov.
Parcials: 2-3, 4-3, 2-3 i 5-2.
Incidències: partit disputat a Can Llong, davant de més de 1.000 espectadors. Entre els assistents, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, i l’alcalde de Sabadell.