Foto portada: un moment del partit. Autor: RFEN.

El CN Sabadell posa un peu a la Final Four guanyant a Catània (9-12)

El primer partit de quarts de final de l’Eurolliga jugat a Catània (Itàlia) es va resoldre a favor de les jugadores del Astralpool Sabadell, que ja en el primer quart van prendre el control de l’electrònic, això si, després d’un domini inicial de l’Ekipe Orizzonte, que per mitjà de Bianconi 1-0 i Garibotti de penal 2-0 van inaugurar el marcador. Resposta de l’Astralpool per mitjà de Maica Garcia 2-1, Bea Ortiz 2-2 i Judit Forca que va permetre arribar al final del primer quart amb la minsa avantatge de 2-3.

Al segon es va consolidar el control sabadellenc sobre el partit, amb un penal transformat per Susan Neushul, i un nou gol aconseguit per Maica Garcia que va situar el marcador general en 2-5. Marletta va pujar a l’electrònic el tercer gol italià, i Neushul en superioritat va sumar el sisè tant per a les vallesanes amb el qual va concloure la primera part del partit.

Després del descans llarg Bea Ortiz va anotar el setè gol per a l’Astralpool Sabadell, que suposava un domini clar, això si, davant d’una formació amb individualitats molt marcades que podien reaccionar en qualsevol moment, però, les nostres representants no van cedir ni una mica en el control del partit.

L’exclusió temporal de Mati Ortiz va ser aprofitada per Claudia Roberta Marletta per anotar el quart gol transalpí 4-7. Les jugadores italianes com era d’esperar van reaccionar. Van der Sloot va marcar el cinquè gol, amb ràpida resposta de Bea Ortiz amb el vuitè del Sabadell, era qüestió de no deixar reduir les distàncies del marcador, per jugar els últims minuts amb la serenitat necessària. A 24 segons de concloure el quart Paula Leiton va fer pujar el novè gol vallesà. L’objectiu d’arribar a l’últim període sense estretors estava aconseguit.

Per si no fos prou Van der Sloot comet penal que transforma Anni Espar en el desè gol del Sabadell, la distància era de cinc gols. Però l’exclusió temporal de Judit Forca va ser aprofitada per Marletta per marcar el sisè gol. Quedaven encara cinc minuts llargs de partit. Expulsió de Neushul i gol d’Aiello 7-10. La jugada al revés, exclusió de Marletta i Steefens col·loca el gol numero 11 del Sabadell.

A partir d’aquí l’Orizzonte se la juga i pressiona fons, fruit d’això és el gol Marletta 8-11, faltaven quatre minuts llargs per al final del partit. En jugada d’atac Bianconi col·loca el 9-11, una mica mes d’un minut per consolidar la victòria del Club. Leiton en superioritat col·loca el 9-12. Ja no hi ha temps perquè remunti l’Orizzonte. Sona el final del partit.

El Club Natació Sabadell ha superat el primer round de quarts de final de l’Eurolliga. El segon es jugarà a Can Llong el 12 de març a les 19 hores.

Parcials: 2-3, 1-3, 2-3 i 4-3
Àrbitres: Markopoulou Natalia (GRE) | Mataché Radu Sorin (ROU)
Ekipe Orizzonte: Gorlero, Ioanou, Garibotti (1) Bianconi (2) Aello (1) Spampinato, Palmieri, Maletta (4) Van der Sloot (1) Koolhas, Ricioli, Santapaola, i Gondorelli.
Astralpool Sabadell: Ester, M Ortiz, Espar (1) B.Ortiz (3), G Farre, Stefeens (1), Cordobes, Garcia Godoy (2), Forca (1) Neushul (2) Domenech, Leiton (2) i A. Farre.