El CN Sabadell s’anota el primer punt (13-11)

Primer partit de la sèrie final jugat a Can Llong amb les grades de la piscina de 33 metres plenes. La bombonera escenari d’una confrontació difícil, sobretot amb un Sant Andreu amb els seus dos americanes Alejandra Aznar i Mireia Guiralt.

Primers compassos i primer gol sabadellenc de Bea Ortiz. Valor segur de la casa. A 3, 53, es repeteix la jugada i Anni Espar és l’encarregada de batre la porta de Sanchez. La consigna de resoldre com més aviat millor, donada per David Palma fa efecte amb un nou gol, aquest de Paula Leitón .. Els atacs andreuencs, no tenen efecte de moment. A 1, 16 per finalitzar el quart Morell aconsegueix el primer gol del Sant Andeu. Ràpida reacció MTI Ortiz col·loca el quart i Slleeking anota el segon per a les andreuencs. Primer parcial 4-2. Res està resolt. L’equip que prepara Javi Aznar redueix distàncies res més començar a segon quart i Ana Gual anota el tercer. 4-3. Bea a 5, 53 aconsegueix el cinquè per Astraalpool. Els primers compassos demostren ben a les clares que serà una final complcada. Ruth Ariño col·loca l’electrònic amb 5-4.
En aquest concert de donar i rebre sisè gol local, de la mà de Steffeens. La febre golejadora no cessa, i el marcador assenyala ja el -5 gol marcat per Anna Gual. 7-5 gràcia a Forca. Les distàncies es redueixen de nou 7-6 Anna Gual. S’arriba al descans, amb l’emoció d’un desenllaç sense resoldre.

En el tercer quart Maica Garcia anota el octavol gol, però el partit segueix sent un estira i arronsa, això si, amb la banqueta andreuenc mes carregat de faltes. Alejandra Aznar, situa de nou el marcador a un gol de diferència 8-7. A 4,24 per al final del quart puja al marcador el 9-7. Judith Forca seguit sense solució de continuïtat del 10-7 Leiton. Pili Peña, ex del Sabadell col·loca el vuitè gol andreuenc. A falta de sis segons per acabar el quart Maica anota el 11-8. Quedaran vuit minuts per administrar l’avantatge. El Sant Andreu ha demostrat la seva força en els gols en igualtat amb un 71 per cent d’eficàcia enfront del 40 del Sabadell.En canvi en jugades de superioritat han estat les del Astralpool molt més efectives un 60 enfront d’un 33 dels seus rivals. Ruth Ariño col·loca el 11-9 a cinc minuts del final del partit. 12-9 de Bea Ortiz a quatre minuts consolida la victòria vallesana, ampliada per un nou gol d’Espar. Tot i la pressió moderada del rival 13-10, Gual, mancant 1,55 per anotar-se el primer punt en joc.

El segon i potser definitiu partit pel títol el dissabte or la tarda a la Pere Serrat.

CN Sabadell Astralpool. Laura Ester, Matilde Ortiz, (2) Anna Espar (1) Bea Ortiz (1), Gisel.la Farre, Margaret Steffens, (1) Marina Cordobés, Maica Garcia, (2) Judith Forca, (2) Sofia Miro, Olga Domenech, Paula Leiton (2) i Ainara Farre.
CN Sant Andreu: Elena Sanchez, M Pilar Peña, (1) Anna Gual, (3) Mireia Guiralt, Silvia Morell, (2) Ruth Ariño, (1) Fanijela Jackovich, Brigitte, Sleeking, (1) Maria Palau, Maarte Keuning , Paula Crespi, Alejandra Aznar, (1) Paula Nieto.
Àrbitres: Yolanda Ruiz, i Pau Segurana.
Parcials: 4-2, 3-4, 4-2 i 2-3