Espanya, a semifinals de la Copa del món

Espanya ha tingut una papereta accessible al creuament de quarts. Nova Zelanda, formació més fluixa del grup B, que ha suposat un partit amb menor tensió que els precedents i una mica d’oxigen cara a les semifinals que haurà de disputar demà.

En el primer quart les nostres representants van anotar un contundent 3-1, tot i començar amb un gol en contra, amb dos gols d’Anni Espar (avui màxima golejadora d’Espanya) Bea Ortiz i Marta Bach. Ja en el segon quart les espanyoles amb un 5-1 va deixar sentenciat el partit, de manera que l’entrenador va donar opció a totes les jugadores a que tinguessin minuts de joc davant les nostres antípodes, és mes, es va concedir descans a la portera titular la sabadellenca Laura Ester i va ser Maria Helena Sánchez la qual va estar sota els pals.

Després del descans a què es va arribar amb un global de 8-2, la pressió  va permetre anotar un 4-0 per acabar el partit amb un altre guarisme contundent 5-1. Els gols van ser aconseguits per Marta Bach (2) Anni Espar (5) Bea Ortiz, (2) Helena Lloret (2) Clara Espar (2) Pili Peña (1) Anna Gual (1) Paula Crespi (1) i Paula Leitón ( 1).

Segons les dades estadístiques Espanya va aconseguir 17 gols de 30 intents, un aspecte a tenir en compte per quan el rival sigui menys assequible que el d’aquest matí. En canvi en les jugades de superioritat van marcar en 7 d’un total de 9.