Foto portada: la delegació espanyola, amb la medalla d'or. Autor: RFEN.

Espanya, amb vuit del Club, or en waterpolo a Tarragona (9-8)

Partit de gran nivell a la piscina de Campclar entre Itàlia i Espanya, la formació espanyola amb vuit jugadores del CN ​​Sabadell, que es va destacar per la seva capacitat golejadora.

Encara Itàlia es va avançar en el domini amb gols de Garibotti però Judit Forca primer i Paula Leiton, prop del final del quart van aconseguir la igualada en els prolegomens del matx. En el segon quart Anni Espar, va marcar l’avantatge espanyola que per primer cop es va posar per davant en l’electrònic 3-2. Aquest domini en el marcador va donar també ales a les noies a l’aigua, per seguir amb la iniciativa i evitar donar oportunitats a les transalpines. Mati Ortiz a passada d’Anni Espar va aconseguir el 4-2. Amb aquest resultat es va arribar al descans, encara que res estava decidit.

Ciuró de tu a tu

A la segona part del partit, Espanya tenia com a aliat el sol que incidia directament sobre la porteria italiana, perjudicant la visió de Giulia Gorlero, la portera transalpina. Roberta Bianconi, la jugadora del Catània, va marcar el 4-3, Espanya va intentar el contraatac, però les espanyoles van saber aprofitar més les superioritats. Paula Leiton va aconseguir tornar l’avantatge de dos gols, 5-3. Minuts més tard Marta Bach aconseguia el sisè gol per a la nostra selecció. Però Emolo, va marcar el quart gol d’Itàlia. Abans de concloure el quart Bea Ortiz en una excel·lent jugada sobre la porta d’Gorlero, va anotar el 7-4. Anni Espar d’una gardela va pujar a l’electrònic el vuitè gol. Avegno, gairebé sobre el temps, va marcar el cinquè gol italià.

L’últim temps amb tres gols d’avantatge presagiava l’or espanyol. En una ràpida jugada Emolo va enganyar a Laura Ester i marca el 8-6. L’ex ‘sabadellenca’ Tabani deixa el partit a un sol gol 8-7, però a la següent jugada Maica Garcia va tornar la tranquil·litat a l’afició espanyola amb el novè gol. Emolo a un minut per al final va aconseguir el 9-8.

Nervis. Però al final la medalla d’or va ser per a Espanya.

Foto portada: la delegació espanyola, amb la medalla d’or. Autor: RFEN.