Espanya - França

Espanya, a semifinals (5-14)

Espanya i Grècia es veuran les cares a les semifinals del campionat d’Europa de waterpolo que s’està disputant a Barcelona. El combinat espanyol, amb gran presència de jugadores del CN Sabadell, s’ha imposat de forma clara a l’equip francès, que ha plantat cara a l’inici.

L’equip francès va inaugurar el marcador amb gol de Geraldine Mathieu, després que aconseguissin fer-se amb la pilota a l’inici de la confrontació. Després de fallar el seu atac Espanya, Deschamps va anotar el 2-0.ante la sorpresa dels aficionats. L’equip francès amb 35 gols marcats en la primera fase enfront dels 110 d’Espanya, va posar en compromís a les nostres representants en els primers compassos. Bea Ortiz aconsegueix el 2-1, però les gales van seguir pressionant esperonades per la seva superioritat en l’electrònic. Maica García a passada de Bea Ortiz, va aconseguir l’empat abans de concloure el temps del primer quart.

Anni Espar va guanyar la bola en l’esprint del segon quart. I Paula Leitón va avançar a Espanya en el marcador. 2-3 i gairebé sense solució de continuïtat Helena Lloret va consolidar el 2-4. Anni Espar llança un penal que atura la portera francesa Derenty, queda clar que França no ho posarà fàcil.Bea Ortiz, la dona gol d’Espanya (i del Sabadell) va anotar el 2-5. Espanya es desenganxa del seu rival. Maica García, una altra vallesana, situa el 2-6 França, comença a flaquejar físicament. Moments després la pròpia Maica marca el 2-7, El quart s’esgota i arriba el descans.

El partit aparentment estava resolt, per joc d’Espanya, però també per l’esperit competitiu de les nostres representants. En el tercer quart Mati Ortiz marca aprofitant superioritat numèrica 2-8. Bea Ortiz, transforma el penal amb el qual se sanciona a França 2-9. Daule en una jugada curiosa marca el 3-9 i abans de concloure el quart anota de nou 4-9. Clara Espar amplia la victòria espanyola 4-10.

S’inicia l’últim quart, Espanya ho té resolt, i Anni Espar posa la cirereta 4-11. Les franceses no s’acovardeixen, Millot marca el cinquè gol. Una bona sensació. Judit Forca, la jugadora lesionada d’Espanya, aconsegueix el 5-12. A partir d’aquí es desencadena la recta final dels gols Bea Ortiz marca el tretzè tant. Falten 3,22. Penal contra França que transforma Anna Gual. 5-14

Espanya per menys marge del que podia esperar s’ha classificat per a les semifinals en què s’enfrontarà a Grècia.

França: Chabrier, Millot. Bachelier, Barbieux, Guillet, Mahieu, (1) Valverde Battu, Deschampt, (1) Baquet, Paillat, Daule (2) i Derenty.
Espanya: Ester, Bach, A. Espar, (1) B. Ortiz (4), M.Ortiz (1), LLoret, (1), C Espar, (1) Peña, Forca (1) Gual, (1) Garcia, (3) Leiton, (1) i Sanchez.
Àrbitres: Alexandrescu (Romania) i Peris (Croàcia)
Parcials: 2-2, 0-5, 2-3, i 1-4