Grècia deixa fora Espanya de la final (11-9)

La selecció espanyola, amb una nombrosa presència de waterpolistes del CN Sabadell, ha quedat eliminada als campionats d’Europa de waterpolo, que se celebren a Barcelona. La selecció grega passa a la final. Espanya es jugarà el bronze contra Hongria.

Pilota per a Espanya gràcies a l’esprint de Clara Espar, primers passos sobre la porteria grega, sense efectivitat. Grècia inaugura el marcador amb gol de Tosukala, 1-0. La formació grega té més control del joc en aquests primers compassos, però a 1,58, Bea Ortiz col·loca l’empat a 1-1.

Les noies de Miki Oca han patit en els primers compassos, però en el segon quart es reorganitza el seu joc per fer-ho mes eficaç. Però en l’electrònic no va ser així, i Asimaki, capitana grega colvió a avançar el marcador 2-1 a 6,34 per al descans. Chyridioti, en una jugada molt personal ampli l’avantatge helena 3-1, amb evident preocupació de l’afició espanyola. Margarita Plevritpu a quatre minuts per al final del quart va marcar el 4-1. Un resultat que estava col·locant molt coll amunt la reacció espanyola. Gairebé sense solució de continuïtat marca Eleftera Plevrotou el cinquè gol. En aquest instant de joc l’àrbitre va assenyalar penal a favor d’Espanya, va marcar Anni Espar el 5-2. La defensa de Grècia, impedeix les jugades d’atac molt properes a la seva portera. Al descans s’arriba amb aquest resultat que com a mínim era preocupant.

Després del descans amenitzat pels exercicis de la rutina lliure equip nacional de Artistica que la setmana que ve competirà a l’Europeu de Glasgow, les espanyoles van sortir més guerreres, fruit d’això va ser el gol marcat per Bea Ortiz 5-3, però a la següent jugada Plevritou va fer pujar el sisè gol grec a l’electrònic. Es va arribar al límit, Xenaki marc novament per a Grècia 7-3 i va ser la sensació patent que Espanya avui no remuntava, que ens vam quedar fora de les medalles, Amb tot Bea Ortiz va tornar a golejar 7-4, temps per davant però, sense una reacció eficaç per a les noies d’Oca. Fruit d’això va ser el nou gol grec de la mà de Avramidou. 8-4. Maica Garcia va intentar de nou reduir distàncies transformant el 8-5 a 4,31 per al final del quart. Pressió grega i nou tant de Plevritou 9-5, massa avantatge com per donar-li la volta. Els àrbitres furten un clar penal al quadre espanyol, que hagués pogut endolcir el cruel marcador. Al final del tercer parcial Paula Leiton va marcar per anotar el 9-6.

Ultima oportunitat, els últims vuit minuts amb possessió de la pilota caçada per Anni Espar. La defensa grega molt ben tancada. Els nervis a la grada i en l’aigua. Tsoukala veu la tercera i definitiva expulsió, però Espanya es va precipitar en el tir a porta en superioritat. Bea Ortiz va perforar de nou la porta psicològic, 9-7. Quatre minuts per al final. I Plevritou puntua de nou per a les nostres rivals 10-7. Maica Garcia va ser capaç d’anotar el 10-8 el rellotge en contra nostre. Marc Nicolletta Elefteriodou 11-8. El partit estava ja sentenciat, per mal de tots els aficionats, malgrat tot Bea Ortiz marca l’11-9, a 2,26 per al final del partit.

Espanya jugarà pel bronze contra Hongria i no podrà guanyar l’Europeu a casa.

Grècia: Diamantopoulou, Tsoukala (1) Vasil Diamantopouou, Elefeheriadou, Nicolletta (1) Plevritou, Margarita (2) Avramidou, (1) Asimaki, (1) Chydirioti, (1) Patra, Protopapas, Plevritou, Elefeteria, (3) Xenaki , (1) i Stamatpoulou-
España: Ester, Bach, Espar Anna (1), Ortiz Bea, (5) Ortiz Matilde, Lloret, Espar, Clara, Penya, Forca, Gual, Garcia, (2) Leiton, (1) i Sanchez.
Àrbitres: Wengenrroth, (Suïssa) i Alexandrescu (Romania)
Parcials: 1-1,4-1, 4-4. i 2-3.