Autor: David B.

La LEN cancel·la l’Eurolliga: el CN Sabadell seguirà sent el vigent campió europeu

La LEN (Lliga Europea de Waterpolo) que presideix l’italià Paolo Barelli ha decidit cancel·lar les competicions continentals de waterpolo per clubs, com ara l’Eurolliga femenina i la Champions masculina. La decisió afecta molt directament el CN ​​Sabadell, que com se sap es decidia la seva classificació per a la Final Four en un partit a disputar a Catània. El resultat en l’anada a Can Llong li havia estat desfavorable.

Aquí conclou el dur periple de les nostres noies que, havien vist com se’ls programava una concentració prèvia a Padova, abans de la competició transcendental que ràpidament va quedar anul·lada a la vista del  progrés de la pandèmia al nord d’Itàlia. Les competicions europees es tanquen sense vencedors, una mesura que sens dubte ha estat ben rebuda per molts equips entre ells el CN ​​Sabadell, que en paraules del seu president Claudi Martí, advocava per una solució semblant a la Lliga espanyola, on el títol femení s’ha atorgat al CN Mataró, per encapçalar la classificació després de l’última jornada disputada. El títol masculí és per a l’Atlètic Barceloneta.

L’Europeu de natació, ajornat

El paquet de mesures adoptades per la LEN es completa amb el nou calendari de competició per als Europeus de Natació, Salts, Aigües Obertes i Natació Artística, que havia de disputar aquest any a Budapest, i l’última data es centrava a finals d’agost. Les autoritats hongareses van decidir per la impossibilitat de disputar el campionat i finalment es fixa aquesta competició del 10 a el 23 de maig de 2021 al mateix escenari.

Si ahir coneixíem que el Mundial s’ajorna fins al 2022, avui s’ha concretat l’Europeu. Els esportistes ja tenen el seu full de ruta, per a les pròximes temporades. Ara només esperar que amaini la tempesta de la Covid-19.

Foto portada: Mati Ortiz, en un partit del CN Sabadell. Autor: David B.