Pia - Peña Deportiva

Derrotes a la Segona B i cinquena victòria seguida per l’Arrahona

• L’Escola Pia suma la segona derrota consecutiva (2-3)

• Un Natació Sabadell ple de baixes cau a la pista del vigent campió (6-1)

L’Escola Pia en hores baixes encaixa una dolorosa derrota en un doble-penal als últims instants i ja acumula 3 partits consecutius sense guanyar. El Natació Sabadell no pot amb un potent CCR Castelldefels, i encaixa la cinquena derrota de la temporada

Després de la contundent derrota a la pista del Cerdanyola, l’Escola Pia ha rebut la visita del Peña Deportiva, penúltim classificat, conscient de la gran oportunitat de tornar al camí de la victòria i escalar posicions. Tot i així, s’ha trobat un conjunt eivissenc molt ordenat a camp propi amb les idees molt clares i arriscant només quan ho ha vist molt clar al contracop. D’aquesta forma, s’ha pogut veure al pavelló del carrer Garcilaso una primera part sense un dominador clar i amb poques ocasions. Tot i que els d’Ernest Cardona han gaudit en molts moments de gran part de la possessió de la pilota els ha costat filtrar la última passada entre la teranyina balear per tal de gaudir d’oportunitats. Tard o d’hora però, han acabat arribant però ni Pepe Font des dels deu metres, ni Llorenç Tarrés en una jugada individual, ni Oriol Comadran a l’últim minut amb un potent xut han aconseguit introduir l’esfèrica a la xarxa, i el partit ha arribat al descans amb empat a zero.

A la represa, el guió ha estat exactament el mateix. L’ha tingut per això Jordi Torras en una recuperació en la sortida de pilota visitant, però la seva rematada s’ha estavellat a la base del pal. Mala sort, a més, quan en un dels pocs contraatacs dels que ha gaudit el Peña Deportiva, la pilota ha acabat entrant poc a poc després que la toqués Jordi Font. Amb el 0 a 1, els col·legials han decidit pressionar encara més amunt i intentar robar pilotes a prop de la porteria rival. Han dificultat la sortida de la pilota dels visitants, que tot i així, quan han aconseguit sortir ho han fet amb molt de perill. Els de Can Colapi però, no han deixat d’insistir i les ocasions han tornat a arribar. Primer l’ha tingut Carles Comadran, que ha vist com un potent xut l’ha desviat el porter balear. De nou el porter visitant ha esvaït el que hagués sigut un golàs escandalós de Pepe Font que ha superat la primera marca amb un túnel i la segona l’ha deixat assentada a terra amb una finta. I encara n’hi ha hagut més: un segon pal de Jordi Sardà que ha parat de forma acrobàtica el porter visitant quan tothom ja cantava el gol.

Finalment, a falta de cinc minuts i encara amb el 0 a 1 a l’electrònic, Ernest Cardona ha arriscat amb el joc de cinc. L’aposta li ha sortit d’allò més bé i als dos minuts Carles Comadran com a porter-jugador al segon pal ha fet l’empat. Amb tota l’ambició del món, els locals han seguit amb el porter-jugador tot i l’empat. Aquest cop però, l’aposta no ha sortit bé i en una pèrdua, els d’Eivissa han fet l’1 a 2. Tot i així, l’Escola Pia no ha abaixat els braços i Pepe Font a falta de dos minuts pel final ha transformat l’empat a 2 amb un xut escurat. Amb l’empat al marcador a falta de menys de dos minuts, moment per la polèmica quan l’àrbitre ha xiulat la sisena falta de l’Escola Pia tot i que l’atacant dels visitants marxava sol amb la porteria buida. El doble-penal corresponent l’ha aturat Jordi Font i ha donat vida als sabadellencs, que han seguit insistint amb el porter-jugador.

L’ambició aquest cop ha sigut massa i a l’últim minut, una pèrdua ha obligat a Dani Castro a cometre la setena falta per evitar el gol de camp a camp. La falta li ha costat la segona targeta groga al 10 de la Pia i el doble penal pels balears als últims segons de partit. Aquest cop els visitants no han fallat i el 2 a 3 ja ha sigut definitiu i molt dolorós pels de Can Colapi. Tot i l’ensopegada però, l’Escola Pia només perd una posició a la taula però es distancia fins als deu punts del tercer classificat, el Salou, i la zona perillosa s’acosta a només quatre punts. El més important ara però, recuperar la moral i començar a sumar, de nou, de 3 en 3. La primera oportunitat, aquest proper cap de setmana a la històrica pista del Martorell, actualment setè classificat.

Contundent derrota del Club Natació a Castelldefels (6-1)

Després de l’empat a l’últim instant a casa davant el Manresa, els de Diego Blanco els tocava la més que difícil missió de visitar la camp del vigent campió, i actualment segon classificat, el CCR Castelldefels. A més, amb les baixes de Pau Puigdomènech, Chato, el capità Jordi Lozano i un dels grans actius en els últims partits Álex Llamas. És per això, que Diego Blanco ha apostat pel juvenil Josep Massip. Tot i així, els sabadellencs han sortit ben plantats al parquet i han aconseguit que es veiés una primera meitat d’allò més igualada. Això si, amb un CCR molt efectiu, jugant en molt moments al primer toc finalment han obert la llauna. Un autèntic golàs a la sortida d’un córner. L’1 a 0 s’ha mantingut durant gran part de la primera meitat amb els nedadors molt ben ordenats a camp propi i amb ocasions per tots dos conjunts. Finalment, a pocs instants pel descans els locals han aconseguit el segon en una jugada per banda. 2 a 0 i els equips, camí de vestidors.

Només començar la segona meitat, mala sort pels de Sabadell que han encaixat un gol absurd que els ha tocat definitivament. El 3 a 0 ha permès als de Castelldefels jugar amb molta comoditat tota la segona meitat i esgotar físicament als visitants. D’aquesta forma, han anat arribant els gols fins al 6 a 0 que ha maquillat Ferran Ruiz en aprofitar una assistència de Borrego per fer el definitiu 6 a 1. El Natació Sabadell ha competit d’allò més bé durant la primera meitat, i a la segona el match se’ls hi ha escapat, en gran part, degut a l’esgotament físic per les nombroses baixes. Malgrat la contundent derrota, el Natació Sabadell, igual que la Pia, només perd una posició a la taula i manté la distancia d’un punt respecte els col·legials. Això si, la distancia respecte a la zona perillosa de la taula es redueix a tres punts. El cap de setmana vinent a Cal Balsach, els de Diego Blanco de ben segur que buscaran aconseguir la quarta victòria de la temporada, tot i que no serà fàcil amb la visita del quart classificat, la Unión Santa Coloma.

L’Arrahona, líder indiscutible, segueix imparable i suma una nova victòria

Partit complicat pels de Jordi Nobau davant el Premià de Dalt. Els sabadellencs han hagut de demostrar una gran capacitat de reacció per sumar la cinquena victòria consecutiva i mantenir-se líders en solitari de la categoria. A la primera meitat, els taronges s’han trobat un Premià esperant a un quart de pista per tal de gaudir de contracops. I d’aquesta manera han aconseguit obrir la llauna i eixamplar l’avantatge fins a un clar 2 a 0. Tot i que Juanjo San Juán ha retallat distàncies fent el 2 a 1, una badada defensiva dels sabadellencs ha permès als de Premià fer el 3 a 1 amb el què s’ha arribat al descans.

A la represa, gran capacitat de reacció dels de Nobau liderats per un gran Jaume Figueras. L’ex del Natació Sabadell ha retallat distàncies als cinc minuts de joc i a l’equador ha transformat l’empat. Els sabadellencs han aconseguit tancar a camp propi als maresmencs i han seguit insistint. A dos minuts pel final, novament Jaume Figueras ha culminat una bona jugada col·lectiva per signar el 3 a 4 i el seu hat-trick particular. Amb aquest marcador els locals ho han intentat amb el porter-jugador, fet que han aprofitat els visitants per, fruit d’una bona defensa, fer dos gols més de camp a camp. El primer de Jaume Figueras, el quart que ha fet el partit, i el segon d’Albert Moya a 18 segons pel final. No hi ha hagut temps per a més, i el 3 a 6 ha estat definitiu. Una victòria, que amb les ensopegades de Segarra i Rubí, deixa als arrahonistes líders en solitari amb 16 punts, tres més que el segon i sense conèixer encara la derrota. La setmana vinent a casa, oportunitat per arribar als deu punts amb la visita del Racing Pineda, conjunt que només ha aconseguit sumar 1 punt en el que va de campionat.