jerc mural antifeixista

JERC Sabadell denuncia l’agressió d’un grup feixista

  • Els fets succeïren dissabte al matí a Sol i Padrís mentre feien un mural.

  • Denuncien la impunitat de les agressions d’aquests grups a la ciutat.

L’organització juvenil d’ERC manifesta la seva preocupació per l’increment d’agressions feixistes, particularment a l’Eixample i es posen a disposició de l’Ajuntament per a combatre-les.

Dissabte al matí un grup de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Sabadell van ser agredits per un grup d’estètica nazi bonehead mentre feien un mural de contingut antifeixista. Després de ser insultats amb termes homòfobs i racistes i intentar fer-los fora, van guixar el mural. A més, els hi van llençar el material a unes obres, impedint que el poguessin recuperar. Abans de marxar intentaren espantar-los amb amenaces, fent-los-hi fotos i dient-los que “els tenien fixats”. Malgrat aquestes amenaces i insults, van reparar i enllestir el mural després d’informar als cossos policials d’aquests fets.

En opinió de les JERC Sabadell es tracta “d’una agressió molt greu i en cap cas aïllada”.  Aquest fet –asseguren- “només es pot entendre en el context de la recent puixança del feixisme que està patint el districte primer de la ciutat, més concretament a la zona de l’Eixample”. A tall d’exemple, esmenten l’atac del mateix grup feixista al casal popular l’Obrera a l’Avinguda de Barberà (més info: Apareixen pintades feixistes al Centre Social Alliberat l’Obrera).

Així mateix denuncien la “total impunitat” d’aquests grups que atribueixen a  la “permissivitat de l’aparell jurídic espanyol amb el feixisme”.

Mostres de suport

JERC Sabadell manifesta el seu reconeixement pels esforços que s’estan fent des de l’ajuntament de Sabadell per combatre les actituds feixistes a la ciutat i “ens posem a disposició del govern municipal per abordar conjuntament la qüestió”. Així mateix insten “a tots els col·lectius de la ciutat a fer el mateix perquè la victòria sobre el feixisme l’aconseguirem gràcies al treball conjunt de les organitzacions de la ciutat, l’Ajuntament i els veïns i veïnes en general”.

D’altra banda, l’organització juvenil d’ERC expressa el seu agraïment per les “mostres de suport rebudes a través de les xarxes socials per part de nombroses entitats i persones de la ciutat i d’arreu dels Països Catalans”.

Finalment, afirmen que “aquells qui porten l’odi per bandera han de saber que no tenim por i que seguim als carrers lluitant per una nova república on aquestes actituds no hi tinguin cabuda”.

Foto portada: mural amb les guixades feixistes, aquest dissabte. Autor: Twitter JERC.