Joan Girona - CASSA

Joan Girona (enginyer agrònom): “l’eficiència ha de ser el gran objectiu”

El cicle de conferències Aigua i món organitzades per Aigües Sabadell ha tingut aquest dijous la cinquena xerrada a càrrec del doctor enginyer agrònom Joan Girona, que ha parlat de l’eficiència en l’ús de l’aigua en l’agricultura.

La conferència de Joan Girona ha anat dirigida a fer un repàs de per què s’utilitza l’aigua i com aquesta es pot utilitzar de manera molt més eficient. Segons l’enginyer agrònom, “l’aigua és un element imprescindible per produir aliments però no tenim tota la que voldríem, per això l’eficiència ha de ser el gran objectiu”.

Necessitat de noves estratègies

Girona creu que fa falta investigar i desenvolupar noves estratègies per produir aliments amb menys aigua, tot i que ha assegurat que el problema de l’eficiència és mundial, no només de Catalunya. “Hem de saber en quin moment regar, quin sistema de reg utilitzar i la quantitat d’aigua necessària”, ha dit en referència als avenços en agricultura.

Girona opina que per fer la transformació cap a una agricultura eficient primer s’ha de tenir clar “què es vol fer” i les condicions que s’han de complir. Segons Girona també és molt important l’existència d’un govern que atengui a les necessitats de la gent, tot i que considera que a Catalunya ja existeix i que si no s’ha fet res en l’àmbit de l’agricultura és “perquè la gent ha demanat altres coses”.

La pròxima xerrada del cicle Aigua i món serà el pròxim 8 de juny i comptarà amb la ponència del doctor en Ciències Ambientals Martí Boada.

Foto portada: un moment de la conferència. Autora: N. Bueno.

Comments are closed.