Procés Constituent

Jornada d’acció simultània del Procés Constituent

Dissabte al matí, al Racó del Campanar i desafiant la temperatura gèlida, s’han celebrat les jornades d’accions simultànies organitzades per les assemblees locals del Procés Constituent impulsat per l’economista Arcadi Oliveres i la monja benedictina Teresa Forcades.

Sota el títol,  Construïm la República Catalana del 99 per cent (de la població), va s’ha fet un taller de pancartes, posteriorment s’ha realitzat una ronda d’intervencions a càrrec de les entitats i associacions de la ciutat relacionades amb cadascú dels 10 punts del manifest fundacional del Procés Constituent.

Deute, treball, democràcia i dret a l’habitatge

Sobre la qüestió de l’expropiació de la banca privada, contra l’especulació financera i en defensa de la banca pública ha parlat un representant de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute. Pel punt número dos relatiu a salaris i pensions dignes, la reducció de la jornada laboral i el repartiment del treball ha intervingut la militant dels Iaioflautes Sabadell, Pepita Diez i Joan Grau de la Associació d’Aturats de Sabadell, Avant.

Respecte a la democràcia participativa i contra la corrupció estava prevista la intervenció d’un membre de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que finalment no ha pogut assistir a la trobada. Pel dret a l’habitatge digne, la moratòria dels desnonaments i la dació en pagament retroactiva ha parlat un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC).

En defensa del serveis públics i per l’economia ecològica

Sobre la qüestió del rebuig a les privatitzacions, la reversió de les retallades i la potenciació dels serveis públics sota control popular ho ha fet un membre de l’assemblea local del 15-M del sector de la sanitat i dues representants de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE).

Sobre el dret al propi cos i contra la violència de gènere estava prevista la intervenció d’un representant del col·lectiu Justa Revolta que no ha pogut assistir. Respecte al punt número set relatiu a la reconversió ideològica de l’economia i la socialització de les empreses enèrgiques ha parlat el geògraf Maties Serracant en nom de la plataforma No al Quart Cinturó i dos membres del col·lectiu Som Energia.

Ciutadania, mitjans de comunicació i antimilitarisme

Hugo Colacho, de la Federación de Asociaciones de Inmigrantes del Vallès (FAIV), ha parlat sobre el dret a la ciutadania per a tothom, contra la xenofòbia i la derogació de la Llei d’Estrangeria, tot denunciant la situació del Registre Civil de Sabadell.

Sobre els mitjans de comunicació sota control democràtic i desmercantilització de la cultura ha intervingut l’escriptor i periodista Antonio Santamaría, col·laborador de iSabadell. Casanovas, del col·lectiu Altre món és possible, ha tancat la ronda d’intervencions posicionant-se sobre la solidaritat internacional, el rebuig a la guerra i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l’OTAN.

A l’acabar l’acte els ponents i el públic assistent han pogut conversar de forma distesa al voltant de les taules on s’ha servit l’aperitiu.

Foto portada: Roda d’intervencions de les entitats. Autor: David B.

Comments are closed.