La C-58 entre Barcelona i Cerdanyola, tram amb més concentració d’accidents a la xarxa catalana

La carretera de la Arrabassada, la BP-1417, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès (Barcelona) és el tram amb més risc d’accident de la xarxa viària catalana per segon any consecutiu, segons l’estudi EuroRAP 2014-2016 del RACC. En la llista de ‘punts negres’ a les carreteres ocupa un lloc destacable la C58, l’autovia del Vallès.

Com a tram amb més risc d’accident, en el segon lloc hi ha la BV-1221 entre Terrassa i Matadepera (Barcelona). Però la C-58, en els 7,4 quilòmetres entre el nus de la Trinitat de Barcelona i Cerdanyola del Vallès, és el tram amb més concentració d’accidents per quilòmetre quadrat.

L’informe EuroRAP assenyala que a l’hora de presentar els trams de més risc s’han tingut en compte aquells que tenen un índex de mobilitat diària (IMD) superior a 5.000 vehicles/dia, en aquells que hi ha hagut un accident amb morts o ferits greus en els últims dos anys i els que la seva longitud és superior a 5 km. Així, s’ha analitat un total de 213 trams amb un total de 3.287 km, en els quals hi circula el 77% de la mobilitat total i en es que s’hi produeixen el 59% dels accidents mortes i greus.

Foto portada: un ccident a la C-58. Foto: ACN via Bombers.