La fira DIYMania sorprèn i arriba a 15.000 visitants

  • Un públic majoritàriament femení omple Fira Sabadell des de divendres fins diumenge.

  • DIYMania mostra com les manualitats i la costura viuen una segona juventut.

En la seva primera edició a Sabadell, la fira DIYMania ha complert els pronòstics, optimistes, de l’organització i ha arribat als 15.000 visitants, unes xifres fins ara assolides només per salons gratuïts i per Catavins, i només superats per la Fira Outlet.

L’organització ha mostrat com tot allò relatiu a les manualitats, la costura o la cuina creativa viu un boom, majoritàriament entre dones de totes les edats, des de les més clàssiques fins les caçatendències. Durant la presentació del saló l’organització va estimar el número de visitants esperats en 15.000 durant els dos dies i mig que s’ha allargat DIYMania. Un càlcul que semblava molt optimista tenint en compte que era la primera edició, que és una fira de pagament i que el dia 12 d’octubre és festiu. Però han arribat a la xifra, segons asseguren, mostrant la vitalitat d’un sector creixent, que es mou molt per les xarxes socials però que manté una reminiscència clàssica molt a joc amb Sabadell: el teixit, la confecció, en definitiva, el tèxtil.

De fet, ja divendres al matí hi havia cues per entrar entre el públic objectiu d’aquest saló, que esperava l’obertura de portes i es van trobar una decoració especial a l’entrada. Durant tot el cap de setmana, Fira Sabadell s’ha omplert, sent especialment intens tot el dissabte.


Podeu veure l’àlbum ‘Fira DIYMania‘ també a Flickr.

La quarantena d’expositors han mostrat llanes, teixits, objectes per fer patchwork, i en menor mesura elements per fer cuina creativa com cupcakes. Els passadissos s’han omplert d’allò més en una fira amb una distribució més compacta, fins i tot apretada, que la majoria de les que es fan a Fira Sabadell.

D’altra banda, hi ha hagut desenes de tallers i demostracions. Fins i tot algun grup, com les sabadellenques Les liantes de la Troka, a més de fer una manta pels avis d’una residència del centre de la ciutat, han ajudat tothom qui volia donar les primeres passes en aquest camp.

Aquest diumenge al migdia la fira estava plena, amb molt públic veient l’actuació del Centre Asana i els seus famosos a Sabadell balls de Bollywood i també després un concert de cant coral. La fira ha deixat un molt bon regust de boca.

Foto portada: Un dels passadissos de Fira Sabadell, aquest dissabte. Autor: David B.