Amaia Salvador. Autor: cedida.

La sabadellenca Amaia Salvador presenta un projecte pioner en intel·ligència artificial

La sabadellenca Amaia Salvador ha presentat a la Conferència sobre Visió per Computadora i Reconeixement de Patrons (CVPR) de Hawaii un projecte pioner en intel·ligència artificial que ha desenvolupat al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Salvador va presentar el passat 23 de juliol l’eina anomenada Pic2recipe que permet conèixer la recepta del plat que estàs menjant fent-ne una fotografia.

Amaia Salvador és una investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que durant l’any passat va fer una estada al MIT i va desenvolupar aquest projecte pioner d’intel·ligència artificial, en concret, de l’anomenat aprenentatge profund. El Pic2recipe ha estat presentat al CVPR davant més de 5.000 persones. Ha assegurat que el projecte és capaç de trobar la recepta correcta el 65 per cent de les vegades.

La intel·ligència digital, el futur

Segons Salvador, aquest aprenentatge profund permet que una màquina aprengui a resoldre tasques a internet millor que ho pot fer un humà. Va desenvolupar un algoritme que és capaç d’aprendre una col·lecció de més d’un milió de receptes amb fotografies feta pel professor Antonio Torralba del MIT. La sabadellenca vol difondre la intel·ligència artificial i, per aquest motiu, imparteix a l’Escola de Telecomunicacions de la UPC un curs sobre aprenentatge profund.

El Pic2recipe ha rebut el finançament del Qatar Computing Research Institute, el Fons de Desenvolupament Regional Europeu i de l’Estat Espanyol.

Foto portada: Amaia Salvador en l’exposició del CVPR. Autor: cedida.