Operari treballant en unes obres d'Aigües Sabadell. Foto: cedida.

L’Ajuntament posposa la revisió de la tarifa de l’aigua

L’Ajuntament deixa pel mes d’abril la revisió de la tarifa de l’aigua, 24 hores després d’anunciar-ne l’actualització, contrària a la proposta de l’empresa Aigües Sabadell. 

La revisió de la tarifa de l’aigua anava al ple ordinari de març, però finalment quedarà sobre la taula. Segons fonts del govern, l’oposició no ha pogut mirar amb prou temps l’expedient i ara es farà un nou calendari.

Ple extraordinari per tombar la proposta de CASSA

Per un costat, es convoca aquest divendres un ple extraordinari per rebutjar la proposta de CASSA, que vol pujar la tarifa un 5,68 per cent, després de l’increment del preu de l’aigua en alta de l’11,8 per cent (més info: ‘Xoc entra l’Ajuntament i CASSA‘).

La nova tarifa, a l’abril

Pel ple d’abril, es deixen les noves tarifes. La proposta municipal anava en doble via. Si es mantenia l’increment de l’11,8, proposaven un augment del 2,68 per cent, que assumirien via pressupost municipal. I es feia marxa enrere a l’increment, Sabadell baixaria les tarifes un 2,3 per cent. De tota manera, Sabadell elevava l’expedient a la Comissió de Preus de Catalunya, qui té l’última paraula en l’assumpte.

En tot cas, el nou marge pot donar peu a noves negociacions entre el govern municipal, titular del servei, i la concessionària del servei.

Foto portada: operari treballant en unes obres d’Aigües Sabadell. Foto: cedida.