Els treballs de la rotonda de la ronda Ponent acabaran aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Sabadell ha explicat que les obres de la rotonda de la cruïlla entre la rambla d’Ibèria i la ronda de Ponent entren en la recta final aquest cap de setmana amb l’aplicació de l’asfalt. Les obres de la nova rotonda han tingut un cost de 412.487,96 euros.

Per evitar tallar el trànsit en aquest punt, les obres es duran a terme en diferents fases. Aquest divendres s’ha començat a fressar els espais de trobada entre el nou asfalt i l’existent. Dissabte, s’aplicarà la primera capa asfàltica de regularització i diumenge s’hi farà la segona capa asfàltica de rodament i s’hi pintarà la senyalització horitzontal.

L’Ajuntament recomana que entre divendres i diumenge s’utilitzi com a via alternativa el passeig de Can Feu. Durant aquesta recta final de les obres el trànsit a la carretera de Terrassa quedarà sempre garantit en els dos sentits de la marxa. En canvi, quedarà tallat a la circulació la ronda de Ponent i la rambla d’Ibèria a l’altura del giratori, segons les diferents fases d’asfaltat, quedaran sense continuïtat. El trànsit de veïns es desviarà pels carrers propers i se’n senyalitzaran els itineraris alternatius d’accés.

Amb aquesta obra guanyem fluïdesa en un punt de molt de trànsit i completem les obres d’aquesta part de l’Eix de Ponent, que va des de la rambla d’Ibèria fins a l’avinguda de l’Alcalde Moix. També busquem afavorir els espais de recorregut a peu i amb bicicleta, que són la majoria dels que es fan a la ciutat”, ha assegurat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Durant les properes setmanes s’acabaran alguns treballs del projecte, com ara la plantació d’arbres a la rambla d’Ibèria i la col·locació dels llums de la rotonda i de la rambla d’Ibèria i alguns elements de senyals verticals, que en cap cas alteraran el trànsit de vehicles.

Foto portada: imatge de la rotonda, aquest divendres a la tarda. Autor: David B.