L’estació Sabadell Centre no reobrirà aquest any

Qualsevol persona que hagi passat per l’entorn de l’estació Sabadell Centre haurà arribat a la mateixa conclusió darrerament: l’estació no obriria aquest 19 de novembre, tal com encara recullen els rètols informatius. L’Ajuntament denuncia l’incompliment. Renfe farà públic en breu el nou calendari, que retardarà uns mesos la reobertura de l’estació.

Les obres s’han retardat per problems no previstos, segons fonts properes a Rodalies Renfe. Inicialment havien d’acabar al setembre, però després la previsió ja es va allargar un parell de mesos, fins el 19 de novembre. Ara, però, la previsió va molt més enllà. Segons ha pogut confirmar iSabadell, Sabadell Centre no estarà oberta abans que acabi l’any i fins i tot les obres podrien anar-se’n un parell o tres mesos més enllà. Mentrestant es mantindran els serveis de bus llançadora tant a Sabadell Sud com a Sabadell Nord.

El carrer Tres Creus, afectat en la seva circulació. Autor: David B.
El carrer Tres Creus, afectat en la seva circulació. Autor: David B.

Per la seva part, l’Ajuntament denuncia que no ha tingut informació oficial sobre l’incompliment, d’un fet que en les darreres setmanes era vox populi. L’alcalde, Maties Serracant, assegura que “és una falta de respecte” i assegura que la ciutadania “continuarà patint els problemes de mobilitat generats per la mala planificació en aquestes obres”. Per la seva part, el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, demana “un calendari realista” i que Renfe prioritzi “deixar lliure l’espai públic”.

Les obres a Sabadell Centre han comportat restriccions de trànsit a la zona, inconvenients a l’autobús urbà i grans embussos de circulació a tota la part est del Centre.

Foto portada: l’estat de les obres, fa una setmana. Autor: David B.