Natació Sabadell i Escola Pia trenquen la bona ratxa

• El Club Natació no aconsegueix rascar res de l’Hospitalet (8-3).

• Derrota dolorosa de l’Escola Pia a la Barceloneta (3-2).

El Club Natació torna a perdre després d’acumular fins a 4 jornades sense fer-ho. Després de tres victòries consecutives, el conjunt d’Ernest Cardona no ha pogut sumar cap punt de la seva visita al Pavelló Marítim.

Després d’acumular quatre partits sense conèixer la derrota amb victòries de molt mèrit com les dels camps de Cerdanyola i Martorell o la golejada a casa davant l’Olímpyc Floresta, el Club Natació Sabadell ha caigut de forma contundent a la pista d’un dels grans conjunts de la categoria, l’Hospitalet Bellsport, equip que ja va aconseguir anotar vuit gols als de Diego Blanco a la primera volta. Tot i fer una bona primera meitat, els del Baix Llobregat han sigut força superiors i no han deixat cap opció als de Sabadell. Sense Álex Borrego, Pau Puigdomènech ni Álex Baldovi i amb els juvenils Ángel i Pere, els nedadors han sortit a la pista davant un Hospitalet molt dominador. Els locals han fet circular la pilota amb molta velocitat als primers minuts, fent córrer als sabadellencs i gaudint de bones ocasions. Salva Montero ha hagut d’intervenir amb aturades de molt mèrit però als cinc minuts de joc no ha pogut fer res quan al segon pal Oriol Serrano ha firmat l’1 a 0. Amb aquest gol els de l’Hospitalet han seguit insistint enviant fins i tot pilotes a la fusta, però els homes de Diego Blanco han anat despertant en algun contracop. Finalment, als 12 minuts de joc Xato, abonat als ‘golassos’, ha firmat l’empat.

El cinc dels nedadors ha estat apunt de marcar però el porter sembla ser que ha pogut evitar el gol a la línia i pràcticament mentre encara protestava, ha rebut una passada de Ferran Ruiz i amb una vaselina d’escàndol ha superat al porter local col·locant l’esfèrica a l’escaire. Un autèntic golàs. L’1 a 1 ha esperonat als visitants que un minut més tard han capgirat el marcador. Álex Llamas ha recuperat la pilota a camp contrari i ell mateix a resol en l’u contra u per signar l’1 a 2. Aquest gol ha deixat tocat als del Baix Llobregat que podrien haver encaixat algun gol més però els sabadellencs no han acabat de concretar. A falta de tres minuts pel descans però, una pèrdua a camp propi dels nedadors ha permès a Serrano novament, afusellar la porteria visitant i firmar l’empat. Un gol que ha tornat a carregar les piles als locals i han carregat de faltes als visitants. Des dels 10 metres han disposat de fins a dos llançaments, però cap ha acabat en gol. Els visitants mentrestant han gaudit d’una ocasió força clara al segon pal que no ha arribat a rematar Marc García pels pèls. A l’últim minut però, una combinació en llarg dels de l’Hospitalet els ha permès fer al segon pal el 3 a 2 amb el què s’ha arribat al descans.

El gol al final del primer temps ha trastocat als de Diego Blanco que a la segona part res han pogut fer. El domini amb el què els del Baix Llobregat han començat la primera, és amb el què ha començat la segona però sumat al molt encert local de cara a porteria i a les imprecisions i pèrdues dels sabadellencs ha sentenciat el partit. Pèrdues a camp propi i imprecisions en la passada visitant, ha permès als locals dominar amb escreix i anotar gols amb facilitat. Les dianes han caigut una darrera l’altre amb el pas dels minuts fins a arribar a un contundent 7 a 2 a falta de cinc minuts. Amb aquest marcador, Diego Blanco ha tret al porter-jugador. De cinc els nedadors han pogut retallar distàncies de la mà d’Álex Llamas però també han encaixat el que ha acabat sent el definitiu 8 a 3. Molt mala segona meitat dels sabadellencs que no han pogut plantar cara a un Hospitalet Bellsport molt superior.

Una derrota que fa perdre una posició als de Diego Blanco que ara se situen onzens a la taula i que veuen com la zona perillosa s’acosta a quatre punts. Moment complicat pels nedadors que la setmana que ve reben a un dels puntals de la categoria, el filial del Catgas Energia Santa Coloma, quart classificat. Moment doncs, per donar una nova sorpresa i tornar a sumar de 3 en 3 amb el suport del públic de Can Balsach.

L’Escola Pia s’encalla a la Barceloneta

L’Escola Pia havia trobat el camí correcte per escalar posicions en la classificació en busca de l’objectiu de la Copa del Rei. Malgrat tot, en una de les pistes a priori puntuables, el conjunt de Can Colapi no s’ha acabat de trobar al parquet i ha sumat una nova derrota després d’acumular tres victòries consecutives i de no perdre des del passat mes de novembre. Amb les baixes de Carles Comadran i Llorenç Tarrés, els d’Ernest Cardona han sortit adormits a la pista i el conjunt local ho ha aprofitat per, amb més intensitat, en dos contracops situar un clar 2 a 0 als sis minuts de joc. Amb aquest marcador, l’Escola Pia ha posat una marxa més i ha començat a reaccionar. El domini s’ha equiparat i les ocasions pels taronges han començat a arribar. De la insistència finalment ha arribat el gol, obra d’Adrián Castro a falta de cinc minuts pel descans. Un gol que ha donat ales als visitants, que ho han seguit provant amb convicció en busca de l’empat però han perdonat en excés de cara a porteria.

A la represa, el guió s’ha mantingut. Amb 2 a 1 a l’electrònic, ha sigut el conjunt de Can Colapi el que ha mostrat la iniciativa i ha dominat el joc però no ha aconseguit trobat l’encert necessari de cara a porteria per certificar l’empat, i s’ha pagat car. A l’equador de la segona meitat, en un contracop, el Barceloneta no ha fallat situant un dolorós 3 a 1 al marcador, sobretot pel què s’estava veient a la pista. El 3 a 1 s’ha mantingut amb el pas dels minuts i quan només en faltaven cinc, Ernest Cardona ha decidit apostar pel porter-jugador. L’estratègia ha sortit d’allò més bé ja que al minut següent Jordi Sardà ha retallat distàncies aprofitant una gran passada de Pepe Font en el joc de cinc. Amb el 3 a 2 i 4 minuts per endavant, l’Escola Pia ho ha seguit intentant amb el porter-jugador però la pilota no ha volgut entrar, i la precipitació a l’hora de voler finalitzar les combinacions ha deixat als sabadellencs sense opcions. El match ha conclòs amb el 3 a 2 definitiu i amb Jordi Torras expulsat per doble targeta groga per protestar als àrbitres.

Aquesta ensopegada, tot i que manté als d’Ernest Cardona a la cinquena posició, els allunya de la tercera plaça, la que marca la classificació per a la Copa del Rei. Ara, a 10 punts. Aquest proper dissabte, a casa, els col·legials intentaran refer-se de l’estocada davant un Manresa que res té a veure amb el de principi de temporada, un conjunt que de ben segur farà suar de valent als sabadellencs si volen els tres punts.