Els tres còmics protagonistes de la tarda de dissabte, de conjuminació entre música i vinyetes.

Novembre d’autors a Sabadell Còmics (i II): dissabte 23

Dissabte passat Sabadell Còmics va organitzar una sessió de signatures amb Josep Busquet, Álex Xöul, Mado Peña i Ernest Sala. Aquest dissabte és el torn de Sagar Forniés, Alba Cardona, Salva Rubio, Manu Ripoll i J.M. Polls. La llibreria també acollirà la presentació del fanzine El Huevo Eterno 3.

Aquest dissabte la música conquerirà Sabadell Còmics a través de les vinyetes de diversos autors de còmic que han maridat ambdós mons a les seves obres. El dibuixant Sagar Forniés dedicarà exemplars del seu Miles en París, que narra el viatge a la ciutat de la llum que el trompetista de jazz Miles Davis va fer al 1949. Durant la seva estada d’una setmana a la capital gala, Davis quedarà sorprès per l’admiració que desperta el seu virtuosisme, a diferència del que passa als EEUU, i coneixerà a la cantant Juliette Gréco, amb qui viurà un intens romanç. L’autoria del guió és de Salva Rubio, que també estarà present a la signatura. Abans de Davis, Rubio, reconegut melòman, ja havia tractat la figura de Jim Morrison en una de les seves novel·les o s’havia endinsat al món del metal en dos assajos. Rubio també ha participat a Primavera graphic sound, l’antologia d’il·lustracions de cinc anys del famós festival musical, en la que han participat 35 artistes diferents. Rubio guionitza la història que vertebra el recopilatori fent tàndem amb la dibuixant Alba Cardona, que també estarà present dissabte a la jornada de firmes.

El tercer còmic de temàtica musical que protagonitzarà la tarda de dissabte a la cèntrica llibreria és Sisa. Els anys galàctics. Ho farà gràcies a la presència dels seus dos autors, Josep Maria Polls (guió) i Manu Ripoll (dibuix). La novel·la gràfica dissecciona la biografia i la personalitat del cantautor Jaume Sisa, a través de les interaccions entre els diferents alter ego que ha tingut el cantant.

Tots els autors estaran presents a la llibreria partir de les 18h.

El Huevo Eterno 3

Al 2017, els aleshores alumnes de segon d’Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell, presentaven en públic el seu fanzine El Huevo Eterno (més info: Es presenta a Sabadell el fanzine ‘El Huevo Eterno’).  Dos anys després ja tenim aquí el tercer número. Entremig hi ha hagut un segon exemplar (més info: ‘El Huevo Eterno II’ i ‘Mythos’, fanzines ‘made in’ Sabadell), la majoria dels seus impulsors ja han acabat Art Gràfic i fan les primeres incursions en el món professional, i es va produir la defunció de Soledad Platero, autora del títol de la publicació i de totes les portades (més info: Narcisos solidarios contra el cáncer).

Imagen: las tres portadas de El huevo eterno.
Les tres portades de El huevo eterno.

De 10h a 14h, també a Sabadell Còmics, tindrà lloc la presentació d’aquest darrer volum. Estaran presents alguns dels seus creadors: Mireia Girbau, Manuel C. Ramos, Vero Hombre, Pau González i Oriol Arralde. El fanzine ja s’havia presentat a Barcelona, en el marc del Kboom!, les VII Jornades de Còmic i Autoedició de Barcelona, i ara és el torn de fer-ho a la ciutat que el va veure néixer.

Imatge portada: Els tres còmics protagonistes de la tarda de dissabte, de conjuminació entre música i vinyetes.