‘Oci’: 5 enoteques per enamorar el paladar

  • La majoria d’establiments ofereixen cursos de degustació o maridatge.

  • L’atenció personalitzada, la millor arma dels petits comerços respecte els supermercats.

Un bon vi no només proporciona petites dosis de plaer; també pot ser un gran còmplice en moments decisius. La pregunta és: quin comprar? On? Us donem 5 pistes que romandran al cervell i al paladar. Podeu ampliar la llista de suggeriments?

Sabadell té cellers i enoteques per a tots els gustos. Però si es tracta de localitzar el vi perfecte per a nostra ocasió, n’hi ha cinc que destaquen. Alguns formen part de grans cadenes, altres són petits locals que porten més de 40 anys aconsellant la clientela i evitant que comprin vins desafortunats.

Tots ells han aconseguit un objectiu que avui en dia delata expertesa: una clientela fidel. Nosaltres us els presentem, però si creieu que falta el vostre celler o enoteca de confiança, no dubteu en dir-nos-ho a través d’un comentari aquí, al Facebook o al Twitter del diari.

Mussons Enoteca (Carrer de Gràcia, 168)

Omplint les seves parets, la gamma Mussons i un gran nombre de vins catalans. El motiu? El creixent pes dels productes de Catalunya en el mercat vitivinícola, i que la Laura Zambrano, venedora del local, atribueix a la rebaixa dels preus donada els últims anys.

A part d’alguns vins del Priorat i el Vermouth Mussons, produït en part pel vi de les vinyes de Can Gambús, la Laura ens reconeix que cap producte es ven molt més que la resta, i que això es deu al “coneixement cada vegada més ampli de la gent”, propiciat per esdeveniments com la Fira Catavins. El local organitza periòdicament degustacions de vins i cursets de gintònics.

Bodega Coca (Carrer Brutau, 108)

“Algunes coses no canvien amb els anys”. Un bon lema per a un establiment que es manté inalterat des del dia de la seva fundació, ara fa més de 40 anys, i que segueix fidel al seu objectiu: vendre el vi adequat per a cada client.

Antic celler amb alguns bocois centenaris, recomanem la Bodega Coca per a qui busqui vi a doll, una de les especialitats de la casa. L’altra és la venda de cava de producció pròpia, el qual curiosament durant anys van produir-se a la bodega subterrània del local. A l’establiment també trobareu vins varietals i altres (vi ranci, moscatell, xerès…) així com sessions de tastos que de tant en tant organitzen.

Vinalium (Diversos establiments)

Vins, però també derivats (vinagres de vi), acompanyaments (carxofes, escopinyes, salses, cloïsses…) i altres begudes (whiskys, ginebres, tequiles, vermuts…) es mesclen en un establiment que busca oferir al client allò que les grans superfícies no poden: “l’atenció personalitzada”.

Ens ho assegura Samuel Pesquer, venedor del local de la Ronda Zamenhof, alhora que ens recomana alguns dels productes més venuts: el penedès Petit Clot dels Oms 2010, “idoni per a calçotades”; el Castell dels Remeis Gotim Bru, “per a carns i embotits”; i l’Azpilicueta Criança, “perfecte per a formatges secs i carns gustoses”.

El Celler de Gràcia (Carrer de Sant Ferran, 220)

Per als que vulgueu assegurar-vos de trobar el vi que busqueu, pocs establiments us serviran tant com El Celler de Gràcia: un negoci especialitzat en venda a l’engròs i al detall de vins i altres begudes (tenen més de 2.000 productes), i al qual recorren restaurants, botigues especialitzades i consumidors particulars.

El més alabat pels clients, les ofertes i packs de productes. Una iniciativa amb molt de pes avui en dia, i que també fa que segons molts compradors l’establiment tingui una bona relació qualitat-preu. L’Elisabeth Ustrell, compradora habitual de El Celler, comparteix aquesta opinió i suggereix els “boníssims vins francesos” disponibles a l’establiment.

Botelleria Sant Jaume (Carrer de Colom, 26-28)

Es presenten com “l’enoteca de referència de la ciutat”. Nosaltres, com a mínim, no podem sinó reconèixer els seus més de 80 anys aconsellant vins a moltes generacions de Sabadell.

A més de la gran oferta de què disposen, recomanem la Botelleria per a qui vulgui aprofundir els seus coneixements en degustació de vins, ja que al local s’hi organitzen tastos temàtics, sopars de maridatge i cursos de tasts de vins en 3 sessions, entre d’altres activitats.

I per a qui vulgui acompanyar el vi d’un mos…

Si voleu animar la vostra copa amb una mica de menjar, us recomanem una sèrie d’establiments que us ho posaran molt fàcil (i bo). Aquests són l’Al tanto que va de canto (Carrer de Sant Pau, 37), La Fastuska (Carrer Montserrat, 9), el Taps (Carrer del Mestre Rius, 8 ) i, a uns quants metres d’ell, el Tanins (Carrer de Doctor Puig, 2).

La vostra opinió

Des de iSabadell us hem preguntat a través de Facebook quins espais inclouríeu a l’article. Ens heu recomanat alguns dels que ja hem esmentat, com el Taps o La Fastuska. Ens hem deixat algun? Podríeu ampliar la llista?

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La setmana que ve toca buscar el millor sushi de la ciutat, així que si esteu orgullosos del vostre restaurant habitual, no dubteu en dir-nos quin és. Podeu fer-ho a través d’aquest mateix article, Facebook o Twitter. Fins el proper divendres!