‘Oci’: 7 locals on rendir-se al pernil ibèric

  • Els establiments escollits són restaurants, xarcuteries o botigues especialitzades.

  • Alguns dels comerços tenen botiga en línia on poder comprar els pernils.

Vanagloriat per crítics internacionals, enyorat pels estudiants d’Erasmus i més popular que el gol d’Iniesta. El pernil ibèric no és només el rei de moltes neveres del país; també és un orgull gastronòmic que de tant en tant ens recorda la màgia dels petits plaers. A Sabadell hi ha 7 establiments on el podem menjar (molt) de gust. Creus que n’hi ha més?

Si la butxaca no ens ho permet (i, desgraciadament, aquesta és la tendència actual), no tindrem la possibilitat de gaudir del pernil ibèric en el nostre dia a dia. És per això que hem d’aprofitar bé les ocasions en què decidim abandonar-nos a ell, i acudir a aquells establiments que sabem que no ens decepcionaran. A iSabadell n’hem recollit set, entre restaurants i botigues. Per la vostra part, com veieu la llista? Considereu que ens n’hem deixat algun d’imprescindible?

Restaurant Xarcuteria Gràcia (Plaça de l’Imperial, 1)

Segur que heu passat més d’un cop per davant d’aquest restaurant i heu vist els seus pernils penjats de la paret. Però, hi heu entrat alguna vegada? Restaurant Xarcuteria Gràcia es troba en el centre de la ciutat, just al costat del cinema Imperial. Destaquen els seus assortits d’ibèrics, els formatges i les coques, com la d’espatlla ibèrica de Guijuelo. A més, us els podreu emportar al cinema (i a casa), ja que també ofereix servei de xarcuteria.

Andreu (Mercat Central, Parada 235-236)

Van néixer l’any 1930 al vell Mercat Central, i allà segueixen, ara amb set establiments més i 80 anys després. La filosofia, però, no ha canviat: venen pernil de qualitat. Es pot certificar amb un petit tast, malgrat que els més escèptics poden servir-se d’un diagrama disponible al seu web on s’explica detalladament què passa abans que el pernil arribi al nostre plat.

Tenen botiga en línia en la qual, com en els establiments de tastets, s’hi poden trobar formatges, vins, foies i salmons a més de pernil.

Rest. Tío Flores. La bodega del Jamón (Antoni Forrellad, 101)

El nom anuncia i el restaurant no decepciona. El pernil servit al Tío Flores és dels millors de la ciutat, i així ho corroboren la majoria dels clients i més de 10 anys en actiu. Aquest temps, però, també els ha valgut per destacar en altres productes com tapes i mariscades.

Qui hi va en destaca dues coses: la relació qualitat-preu i l’atenció del servei. Tot combinat en un establiment de decoració informal perfecte per organitzar sopars amb canalla o reunions amb amics i companys de feina. Alerta a aquests últims: hi ha menús per a grups molt interessants.

Casa Cándido (Carrer Serra Galliners, 71)

Casa Cándido va començar una nova etapa fa només uns mesos al instal·lar-se a la nova àrea comercial de Sant Pau de Riu-Sec (més coneguda com la zona del Ikea). La carta d’aquest restaurant es basa en la cuina de mercat.

Però si l’hem afegit a la nostra llista d’aquesta setmana és per la seva tapa de pernil ibèric de gla: val la pena provar-lo sol o acompanyat per cors de carxofes o encenalls de foie.

Ibericus (Passeig Manresa, 7)

L’olorem abans que el veiem. Aquesta és la millor arma de l’Ibericus, negoci especialitzat únicament en ibèric i culpable d’omplir d’una inconfusible olor de pernil un determinat tram del Passeig Manresa.

El local, caracteritzat per un ampli mostruari de pernils visible i accessible des del carrer, recentment s’ha ampliat i ara compta també amb una sèrie de taules. Si no caieu en la compra d’uns quants talls a granel, caureu en els productes per emportar que posen a la vista (entrepans de pernil en xapata, baguette, croissant, coca…).

Enrique Tomás (Rambla, 5-7, Via Sabadell)

Especialitzats en el sector des dels seus orígens a Badalona, a aquest negoci hi trobem diversitat de productes (pernils país, ibèric de gla o 5J però també vins i formatges) i no només dels que porten l’etiqueta “Enrique Tomás”. Marc Sánchez, treballador del local de la Rambla, ens desvela els productes de més èxit:

Venem molt pernil ibèric de gla envasat, tant en làmines com en encenalls, i també “chuches de jamón”, que són cons amb dauets de pernil ibèric. Quant a menús, agrada molt el menú Bocata”.

Tenen botiga online i destaca el servei “No et tallis”, pel qual desossen el pernil i el tallen a làmines gratuïtament per la seva compra.

Restaurante Casa Flores (Carretera de Barcelona, 516)

El negoci és del mateix grup que el mencionat Tío Flores, i combina la seva expertesa en embotits (compta amb un magatzem només per a pernils) amb la tradició de la cuina mediterrània i casolana.

Amb molt bona crítica dels clients (les notes solen superar el notable), del Casa Flores se’n ressalta l’atenció rebuda, la qualitat i presentació del menjar i la decoració. Perfecte per a butxaques no molt plenes, ja que disposa de varis menús (de dia, de cap de setmana i per a grups).

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La setmana vinent us acostarem als millors restaurants internacionals a la ciutat (cuina xinesa, libanesa, hindú…). Us esperem divendres vinent!

Comments are closed.