Malgrat alguna innovació, els locals es mantenen fidels a les receptes tradicionals.
La majoria d’establiments compta amb servei de take away (menjar per emportar).
Són italianes, són variades i tenen un do: agradar a la majoria de paladars. Al igual que la resta del món, Sabadell s’ha rendit als encants de la pizza, acollint entre els seus carrers un bon nombre d’establiments que s’hi especialitzen. Però si bé molts d’ells la preparen amb destresa, n’hi ha 8 que marquen la diferència. Estàs d’acord amb la nostra selecció?
Per a preparar una bona pizza cal alguna cosa més que els quatre ingredients bàsics. Ens ho confirma la llista d’establiments que alguna vegada ens han decebut però també aquells que transporten momentàniament al país de la bota sense necessitat de maletes. Aquesta setmana hem volgut agrupar aquests últims, i per això hem buscat i us hem preguntat quins restaurants aconsegueixen que hi torneu. El resultat? La llista que teniu a continuació. Per part vostra, l’ampliaríeu o la reduïríeu?
La Toscana (Carrer de Gràcia, 47)
Si busqueu una pizzeria per anar amb els nens (o famílies amb infants), aquesta és la vostra. De per sí, la pizza sol ser un recurs pràctic per a sortides amb els petits ja que agrada a la majoria i els permet disfrutar més que en un altre tipus de restaurant. Però si a això li afegeixes una piscina de boles infantil, el resultat és explosiu. En definitiva, disfrutareu de bons plats italians i també de tranquil·litat.
Del local en recomanem la pizza “Toscana”, marca de la casa, i feta d’enciam, formatge de cabra gratinat, fruits secs i vinagreta de gerds.
La Piazza (Via Massagué, 62)
Un forn de llenya i molta dedicació. Així és com, en menys d’un any entre els nostres carrers, la Piazza s’ha guanyat un lloc entre les millors pizzeries de la ciutat. Destaca la presentació del menjar, impecable, i una pizza en concret que ens desvela l’amo del local, Jordi Escayola:
L’estrella de la casa és la pizza Monzó, feta de pollastre, xampinyons, all, julivert, tomàquet, un ou al forn i mozzarella fior de latte (qualitat superior).”
El millor? Al seu Facebook anuncien periòdicament el menú del dia.
La Tagliatella (carrer Les Valls i polígon Via Sabadell)
L’Starbucks de la cuina italiana, al Tagliatella les pizzes són grosses i d’estètica artesanal. La massa, molt fina i cruixent, va dedicada als detractors de la massa gruixuda, i alhora és l’únic que ens permet acabar-nos la pizza sense (gaire) esforç.
Els ingredients són frescos i solen estar literalment escampats sobre la massa (si la pizza conté pernil, no el trobareu distribuit uniformement en daus sinó en grans talls). Recomanem l’oli natural lleugerament picant que ofereixen, i també que prepareu la cartera, ja que els preus no són barats.
El Taller (Carrer Sant Jaume, 6)
Una pizzeria que ha obert fa poc al Centre de Sabadell: es diu El Taller, i destaca per oferir pizzes creatives presentades de forma molt atractiva –s’ha de dir que aquesta presentació fa joc amb el seu sabor-.
Tots els seus plats, incloses les pizzes, que es preparen de manera artesanal, i el pà, són aptes per a celíacs. Conten amb dos salons i més de 300 metres per a grups i celebracions. Això sí, prepara la butxaca perquè en aquest cas la creativitat i els metres quadrats del restaurant es paguen.
Pizza Leggera (Carrer Tres Creus, 156-158)
Santuari dels més afeccionats a la recepta italiana, aquí les pizzes són les protagonistes de quasi tots els plats. Exemples són la Pizza Salad (massa de pizza amb amanida per sobre), la Dessert Pizzas (postres sobre la massa) o la definitiva solució per a qui no es decideixi entre pasta o pizza: la Pasta Pizza (pasta sobre pizza).
Amb servei de take away per a qui no mengi al restaurant, destaca la seva pizza per a nens anomenada cartoon, que preparen en forma d’ànec, gat, balena o fins hi tot de Pikachu.
Viena Pizzeria (carrer Sant Quirze o Eix Macià)
Incrustats al cor del Centre o al Parc Catalunya com un arbre més, el Viena Pizzeria és una de les opcions típiques a la ciutat per fer una bona pizza. Malgrat això, els clients opinen que últimament les pizzes (artesanals i sortides d’un forn de llenya) són massa petites i han perdut qualitat.
Destaquen la de salmó fumat i la de tonyina, i també el fet que al local no posen pegues a l’hora de cambiar els ingredients marcats per una recepta. Els preus ronden els de la Tagliatella.
Pizza Metro (Carrer Sant Pere, 37)
Si vols innovar, passa’t per Pizza Metro. Com el seu nom ja deixa endevinar, totes les seves pizzes mesuren un metro, concretament fan 100 x 25 cm. Les preparen en el forn de llenya i pots escollir diferents ingredients en una mateixa pizza –cosa d’agraïr, ja que segurament l’hauràs de compartir amb algú si vols acabar-te-la!-.
Però no esperis grans luxes ni una decoració espectacular, ja que en aquesta pizzeria el que trobaràs són estovalles de paper, taules força juntes i un ambient informal, ideal per anar amb amics o en parella.
Restaurant Pizzeria Verdi (Rambla, 109)
Quin sabadellenc no ha passat algun cop per davant del Verdi? Convertit en una dels restaurants més emblemàtics de la ciutat, les seves pizzes surten d’un forn de llenya que es veu des de la mateixa Rambla on està situat.
A nosaltres ens convenç la de quatre formatges, malgrat que la varietat de receptes és suficient per descobrir altres pizzes estrella. Amb bons preus i servei de take away, és una opció molt vàlida per a saciar l’ànsia de menjar italià.
La vostra opinió: una mica de tot
Com és habitual, a través del Facebook de iSabadell us hem preguntat la vostra opinió. I com acostuma a passar, també hi ha opinions per tots els gustos. Alguns ens recomaneu pizzeries que recollim a l’article (Verdi, El Taller, Il Metro, Tagliatella), altres opteu per opcions diferents, com Via Grazia (carrer de Gràcia). I altres ens recomaneu llocs com el Gris (carrer Sant Joan), la pizzeria Sugar, a la Via Massagué. Fins i tot, en Ramon ens recomana el restaurant Casa Carme, al Poblenou, o Isaac, La Segona Copa, a Sant Llorenç Savall. Ens hem deixat alguna bona pizzeria?
Pobre Viena, tant en pizzería com en establiment clàssic d’entrepans fa molts anys que han perdut molta. molta qualitat. A més creixement empresarial menys qualitat i experiéncia més decepcionant.