‘Oci’: No hi ha Sant Joan sense coques

  • Les coques més venudes són les de crema, fruita i llardons, però cada vegada hi ha més opcions

  • La majoria de pastisseries compten amb obrador propi

Encara queden uns dies per a Sant Joan, però no està de més començar a planificar tots els detalls per la nit més curta de l’any. Per això, aquesta setmana us portem una petita guia d’establiments on comprar un dels plaers dolços indispensables per passar una bona revetlla: les coques. On les compreu vosaltres cada any?

De crema, amb fruita fresca, pinyons, xocolata… La varietat cada cop és més gran i molts pastissers s’atreveixen amb noves combinacions, tot i que les més tradicionals són les que continuen emportant-se el protagonisme. Quina és la que més us agrada?

Sabadell compta amb un munt de pastisseries plenes de tradició i amb molts anys d’experiència al seu darrere per aprovisionar-vos per Sant Joan. Ens acompanyes a descobrir-les?

Pastisseries La Palma (Carretera Barcelona, 572)

Amb un establiment reinaugurat fa només un parell d’anys (tot i que això no fa ombra als seus 64 anys de trajectòria) per a oferir un millor servei als seus clients i guanyar en espai i il·luminació, Pastisseries La Palma està situada a la Carretera de Barcelona, encara que compta amb un altre local a Barberà del Vallés (Av. de la Generalitat) i, des de fa només tres mesos, també a Sant Cugat (al Centre Comercial Eroski). A més del servei de pastisseria, confiteria i bomboneria, compten amb una zona de degustació on gaudir dels seus esmorzars i berenars.

Les seves coques ens han conquistat per la seva qualitat. I és que expliquen que les elaboren amb els millors productes naturals. Tot i que l’estrella és la de crema clàssica, que fan seguint la recepta tradicional, val la pena provar la seva creació especial i exclusiva: les coques de full de crema, que ofereixen des de fa tres anys des que “un client ens la va demanar” i ja s’han convertit en un èxit en la zona.

Art Bo (diversos espais)

Es tracta d’una de les cadenes de pastisseries més coneguda de la ciutat. Amb un obrador central, un total de cinc establiments a Sabadell (Ronda Zamenhof, Tres Creus, Gràcia, Les Valls i Mercat Central), i un a Rubí i un altre a Sant Quirze, Art Bo és una aposta segura per les dates importants, i la revetlla de Sant Joan no podia ser menys.

Les coques de caramel, una creació pròpia de la casa, són el seu producte estrella. Tampoc faltaran les clàssiques de crema o fruita. A més, Art Bo ofereix serveis de pastisseria, bomboneria, fleca, brioixeria, rostidoria i càtering.

Cal Forner (Bonavista, 94)

Cal Forner es troba al costat del campus UAB de Sabadell, molt a prop de l’estació d’autobusos i la Renfe. Es tracta d’un dels forns de pa més coneguts del barri de Covadonga, i es que va obrir les seves portes als anys quaranta.

Sens dubte, la seva coca més famosa (i la que més ens agrada, per a que no dir-ho!) és la de crema. Igualment, compten amb totes les tradicionals: coques de full, de llardons, de brioix de nata, de fruita… S’elaboren darrere de la botiga, a l’obrador, “de forma artesanal, com abans, i fetes al dia, sense cap producte preparat”, tal i com ens explica el Lluis.

Genescà (Rambla, 152)

No necessita presentació. Genescà és un dels establiments més famosos de Sabadell, ja que porta servint els seus productes a La Rambla des del 1928.

Les cues quan s’apropa Sant Joan per emportar-se alguna de les seves coques també són força conegudes. Disposen de les clàssiques de crema i fruita, així com també de llardons o brioix amb nata o trufa. També tenen dos mesures diferents, grans (per unes 6-8 persones) i petites (ideals si sou entre 3 o 5).

Mateu (diversos espais)

“Experiència, qualitat, salut i artesania”. Així defineixen els seus valors a la cadena Mateu. Com a la majoria de pastisseries que us presentem, la seva llarga tradició també es remunta a fa una pila d’anys, concretament des de 1925.

El que fa especial a les seves coques es la seva fabricació artesanal amb productes “100 per cent naturals i de proximitat”. Fins hi tot elaboren la seva pròpia massa mare amb els seus ferments naturals, un detall que les fa úniques i que ajuda a la digestió. Tenen un total de 15 varietats, totes decorades de forma diferents. Trobaràs les clàssiques de brioix amb crema, de full amb llardons o de crema de xocolata, i d’altres no tan típiques com la farcida de crema cremada o la de músic, amb fruits secs.

Forn Armengol (diversos espais)

És l’altra gran cadena de pastisseries de Sabadell. Des que l’any 1940 es van instal·lar al carrer Major de Sabadell (Creu Alta), s’han expandit fins comptar amb un total de sis establiments dispersos per la ciutat (l’obrador central al c/ Major i els altres cinc a la Rambla, a la Via Aurèlia, al c/ Lluís Carreras, al c/ Sant Vicenç i al c/ Manso).

Elaboren les seves coques seguint les receptes tradicionals i destaquen per la seva qualitat, que aconsegueixen triant amb molta cura les seves matèries primeres.

Pastisseria Gil (Batllevell, 172)

La pastisseria Gil porta més de 50 anys situada a la Gran Via de Sabadell. Disposen d’una bona varietat de productes per endolcir les dates especials i els teus moments importants.

Tenen coques de Sant Joan per a tots els gustos, però les que més ens agraden són les seves coques sense gluten. També hi podràs trobar torrons artesanals, mones de pasqua, panellets, pastissos i servei de càtering.

La Clave (Ronda Santa Maria, 93-95 – Barbera del Vallés)

La Clave és un gran espai situat a la Ronda Santa Maria de Barberà del Vallés. Tot i que no es troba a Sabadell, hem decidit incloure’l al llistat per la seva proximitat amb la nostra ciutat.

En aquest establiment estan especialitzats en vendes de productes de pastisseria a particulars, a petits comerços i a grans superfícies. Per a la campanya de Sant Joan disposen d’una gran varietat de coques, tant de brioix com de pasta de full, i multitud de combinacions: de crema, xocolata, cabell d’àngel, amb pinyons… i un llarg etc. El seu punt diferencial són els seus preus. D’altra banda, però, el seu producte és industrial.

Baire’s (Plaça Córdova, 9)

I per últim (però no menys important) ens traslladem fins a la Plaça Còrdova número 9 per a presentar-vos a Baire’s, una pastisseria situada a Can Llong, a la Ronda d’Europa, de la que ja us hem parlat en alguna ocasió. En aquest local es combina la rebosteria tradicional catalana amb l’argentina, per això els seus productes tenen un sabor molt especial.

Hi trobem les coques típiques (de crema, de pinyons, de llardons…), però la que més destaca és la farcida de ‘dulce de leche’, que combina “la massa d’aquí amb un producte tradicional argentí”. A més de les coques, també destaquen les seves factures argentines, que és el nom genèric que se li donen a les masses argentines dolces i que poden ser de diferents tipus. No podem oblidar-nos tampoc de la seva terrassa, ideal per a prendre alguna cosa i provar les seves creacions.

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La pròxima setmana continuem amb el tema de Sant Joan, però aquest cop us parlarem de la festa. Què podeu fer a Sabadell durant la nit més curta de l’any? Ja teniu plans? Fins la propera!

One Comment