Tapes

‘Oci’: Ruta de tapes per Sabadell en 6 estacions

  • Tradicionals o innovadores, l’oferta de tapes és cada vegada més variada.

  • La guia es conforma per tavernes o restaurants que ofereixen els seus plats en proporcions reduïdes.

Xocos, croquetes, enrotllats de formatge, braves? Definir quines són les millors tapes pot ser complicat, però com a mínim molts sabran on trobar-les a Sabadell. Nosaltres recollim sis locals on deixar el plat ple d’escuradents. La qüestió és: podríem ampliar aquesta selecció amb els vostres suggeriments?

No cal sortir de Sabadell per a menjar les millors tapes. Aquesta és la conclusió de l’article d’aquesta setmana, dedicat a trobar una ruta de tapeo entre els carrers de la ciutat.

Els responsables del veredicte, sis establiments que a base d’esforç, destresa i constància s’han guanyat un lloc en la nostra memòria palatal. A continuació els presentem, alhora que recomanem alguns dels seus plats. Coincidiu amb nosaltres, o creieu que ens hem deixat alguna recepta ineludible?

Txesuskoa (Carrer d’En Font, 17-19)

D’inspiració basca des dels plats fins a la decoració, el Txesuskoa s’ha convertit en una de les tavernes més freqüentades de la ciutat. D’ella, en recomanem la truita d’espinacs, els mini pintxos de tres carns diferents, l’esqueixada de bacallà amb pebrot escalivat per sobre, i, per als més valents, les patates al caliu farcides d’allioli.

Aconsellem l’establiment per a grups o famílies amb nens, ja que està a pocs metres de la plaça del Mercat i suposa una bona solució per quan els petits es cansen d’estar a taula.

El rincón del Bierzo (Passeig del Comerç, 123)

Amants del pop, aquí trobareu una de les seves millor versions entre els carrers de Sabadell. D’essència lleonesa en cuina i decoració, aquest restaurante-pulpería també és conegut pel seu xoriço, les seves torrades o el tradicional lacón.

Destaquem altres combinacions de peix i marisc com les navalles, les cloïsses i els musclos, i els vins que ofereixen per a acompanyar els àpats.

Tiberius (Carrer dels Filadors, 20-22)

Només les seves patates braves ja mereixen una menció en aquest article. Malgrat ser oficialment un restaurant, el Tiberius ofereix tapes de qualitat, de les que seleccionem especialment les croquetes casolanes de pernil de gla i els daus de formatge arrebossats amb mermelada de pruna.

De la seva àmplia oferta de tapes de peixos i marisc. Ens han agradat els musclos de ropa al vapor, la sípia a la planxa i les broquetes de llagostins i calamarcets.

Urbasa Euskal Taberna (Diversos establiments)

Ubicats al Centre i a la Creu Alta, de l’Urbasa escollim les gildas (bitxos d’Ibarra, anxova i oliva) i les torradetes de formatge de cabra amb tomàquet cherry i compota de poma casolana.

A l’establiment de l’avinguda Francesc Macià parlem amb el responsable, Raúl Ilzarbe. Ell recomana “la tapa de txistorra” (directe d’Estella, Navarra) i la de “truita de bacallà”, i ens explica quin valor creu que diferencia l’Urbasa:

Sens dubte, la qualitat i l’artesania de totes les receptes. Nosaltres elaborem totes les parts de totes les tapes, no ens ve res preparat. Les compotes, els pastissos… tot ho fem nosaltres aquí”.

Nou Canaletes (Carrer Capmany, 24)

Malgrat traslladar-se a un espai més ampli i modern, el Nou Canaletes manté l’objectiu amb què va començar: fer evolucionar la tapa mediterrània.

Hem preguntat a assidus del local, i tots coincideixen en dos plats: les favetes amb foie (plat complet però que serveixen com a tapa si es demana) i els xips (làmines fregides) d’albergínia. Nosaltres hi afegim les croquetes de ceps i els boquerons a la vinagreta.

Els Tranquils (Avinguda de Barberà, 329)

Jordi Roca, el propietari-cuiner-responsable, ens assegura que a Els Tranquils es mengen “els millors calamars a la romana del món”. Ho avalen una bona part dels seus clients, que també suggereixen les carxofes farcides de verdura i foie i altres tapes tradicionals com ostres o callos.

L’avantatge del local? L’oferta, ja que a la cuina s’hi preparen més de 60 tapes diferents. El problema ve a l’hora de trobar taula, perquè el dissabte a la nit no es reserva i sovint l’espera es fa llarga.

La vostra opinió

Des de iSabadell us hem preguntat a través de Facebook quins espais inclouríeu a l’article. Ens heu recomanat alguns dels que ja hem esmentat, però també hi afegiu el Chumi-Churri a l’Eix Macià o també La Parra, al Centre. De la zona sud de Sabadell, l’Albert Torrent ens recomana La Perestroika (Plaça de la Creu de Barberà) amb “les millors braves de Sabadell, sens dubte”, del barri de Can Llong, la Soraya López, ens recomana El Viejo roble. La Montse Garpó recomana, a Ca n’Oriac, el Bar Luis. També ens heu recomanat El Petit Cep o el bar Catalunya, “que està força bé de preu”, segons la Sandra Lleonart. Ens hem deixat algun? Podríeu ampliar la llista?

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La setmana que ve parlarem de vinacoteques, així que no dubteu en dir-nos on compreu els vostres vins més especials. Fins el proper divendres!

Comments are closed.