‘Oci’: Volta al món en 6 restaurants sabadellencs

  • La majoria d’establiments aposten per una decoració acurada i vistosa.

  • Alguns locals complementen la restauració amb espectacles o serveis de botiga o take away.

Ni molts dígits al compte ni tan sols una maleta a l’armari. Per conèixer la cuina internacional avui, amb ser de Sabadell ja és suficient. I és que la ciutat alberga un bon grapat de restaurants internacionals que apropen la cuina estrangera sense haver de buidar (gaire) la butxaca. Nosaltres n’hem recollit 6: un peruà, un libanès, un xinès, un àrab, un mexicà i un hindú. I vosaltres? Creieu que en falta algun?

Reconèixer uns dhal d’uns hommo o d’uns chow mein ja és bufar i fer ampolles per als ciutadans que vulguin de Sabadell. L’equipatge necessari? Només ganes de disfrutar d’una gastronomia ben diferent a la nostra, ja que entre els nostres carrers tenim bons establiments on tastar les especialitats de diverses cultures. Aquesta semana hem recollit mitja dotzena establiments molt diferents, aptes per a tots els gustos. En coneixeu algun més? Acostumeu a anar a restaurants internacionals?

Vindaloo (Avinguda Onze de Setembre, 152)

Dedicant el seu nom a un dels millors currys que existeixen, al Vindaloo els seus cuiners indis i pakistanesos ens acosten la gastronomia hindú a través de diverses formes. Nosaltres escollim el seu menú diari –molt econòmic- i els seus ‘tastets d’Àsia’, que es basen en les receptes més tradicionals de zones asiàtiques com Tailàndia, el Vietnam o el Nepal.

En destaquem la decoració, els ghana dhal, els tes i les actuacions de Bollywood els dissabtes a la nit. Tenen WiFi, servei de take away i zona chill out.

Libanès (Avinguda Francesc Macià, 47)

En un local on les xixes omplen les parets, al Libanès s’hi troba bona cuina i millor tracte. Amb servei de take away (tant en menjar de restaurant com en pastes tradicionals) i danses del ventre de tant en tant, es pot menjar al mateix establiment o al del costat, l’Aquiles, si volem fer-ho més íntimament i acompanyats d’un còctel. Ramon Moreno, copropietari del local, ens explica quins són els plats de més èxit:

En general convencen molt els dürum, les pitas, l’hummus (puré de cigrons), el mutabal (crema d’albergínies) i també el couscous, que pot ser de xai, vegetal o pollastre”.

Recomanem el menú diari (11,95 euros) i el te de canyella.

Aladdin (Via Massagué, 47-49)

La seva ambientació (que ja s’intueix des del carrer amb un gran portal de gravats tradicionals) és un dels punts forts de l’Aladdin, restaurant especialitzat en la gastronomia àrab que va obrir fa menys d’un any al Centre.

Disposen de carta de tes, xixa, servei de cocteleria i espectacle de dansa del ventre els divendres i dissabtes per la nit. De l’Aladdin suggerim 3 plats: els sfiha (crestes de carn de vedella), l’arayes de formatge (pita farcida de formatge a la planxa) i el knafa (postre fet amb massa de fideus i formatge servit amb mel i festucs).

Pendejo (Carrer Americà, 15)

Mexicà de referència dins de territori sabadellenc, el Pendejo és una bona elecció per a organitzar sopars amens amb amics o família. El local, espaiós i decorat amb elements mexicans fins a l’últim centímetre, compta amb terrassa i música en viu (ranxeres, boleros… de la mà de mariatxis) les nits del divendres i migdies dels diumenges.

Com a punts positius, els clients en destaquen les quantitats servides, l’ambient i plats com els nachos o alguns postres. Els punts negatius, però, els concentren els preus i les cues dels divendres nit.

Mei Hua (Plaça de Catalunya, 17)

A Sabadell hi ha molts restaurants xinesos; però si se n’ha de triar un, aquest és el Mei Hua. De decoració impecable (són famoses les seves taules rodones) i una higiene envejable (sovint veureu que els cuiners duen guants per preparar el menjar), el Mei Hua destaca per la qualitat dels seus plats.

En recomanem l’ànec lacat a la pequinesa, el llamàntol -que s’escull viu des de la peixera- o el combinat de tres fregits (compost per Wan-Tu -crêpes de carn picada-, rotlles de petxines de pelegrí -en castellà vieiras- i llagostins arrebossats).

El tambor del inca (Carrer Raimon Casellas, 42)

Els sabors peruans es troben en aquest agradable restaurant de la Zona Hermètica, idoni per anar amb la família. L’establiment, que compta amb sala privada i servei de menjar per emportar, també organitza música andina en directe els caps de setmana.

Si hi aneu, us recomanem el ceviche (peixos i mariscs macerats en suc de llimona), els anticuchos (broquetes de carn marinada fetes a la brasa), o la causa a la limeña (puré de patates barrejat amb condiments, blat de moro i carn blanca, tot banyat en maionesa).

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La setmana que ve parlarem de cupcakes, macarons i pastissos fondant, així que aneu guardant un lloc a l’estómac per gaudir de la reposteria més dolça! Fins el proper divendres!

One Comment