Foto: trobada, aquest dimecres. Autor: O.Orriols

Papers de Versàlia inicia el tercer cicle de ‘Lectures poètiques’

L’edició d’enguany està dedicada a tres grans poetes contemporanis, Claudio Rodríguez, Ángel González i Narcís Comadira. El cicle es realitzarà del 6 d’abril al 18 de maig en sessions dobles a càrrec dels poetes sabadellencs Josep Girona, Esteban Martínez i Marcel Ayats.

El col·lectiu de poetes sabadellencs Papers de Versàlia inicia aquest dimecres 6 d’abril el seu tercer cicle de Lectures poètiques a la Biblioteca Vapor Badia. L’edició d’enguany tindrà per títol Llegir poesia en temps de crisi.

L’activitat consistirà en sessions dobles on tres poetes sabadellencs de Papers de Versàlia ens aproparan a l’obra de tres poetes de llarga i reconeguda trajectòria.  Així, Josep Girona, en la primera sessió del 6 d’abril, oferirà una visió general sobre la vida i l’obra del poeta Claudio Rodríguez; en la següent sessió del 13 d’abril es llegiran i comentaran alguns dels seus textos que, prèviament, s’hauran lliurat als assistents. Claudio Rodríguez nascut a Zamora el 1934 i mort a Madrid el 1999, forma part de la generació 1950,  està considerat un dels poetes en llengua castellana més brillants de la segona meitat del segle XX i va obtenir nombrosos premis literaris de gran prestigi.

Esteban Martínez farà el mateix amb el poeta Ángel González els dies 20 d’abril i 4 de maig i Marcel Ayats amb Narcís Comadira l’11 i 18 de maig. Ángel González, nascut a Oviedo el 1925 i mort a Madrid el 2008, també forma part de la generació de 1950.  La seva obra és una barreja d’intimisme i poesia social, amb un particular i característic toc d’ironia i on es tracta de la vida quotidiana amb un llenguatge col·loquial i urbà. Narcís Comadira és un pintor, crític literari, traductor, dramaturg i poeta català, nascut a Girona el 1942 i encara viu.La  seva obra poètica és de factura més aviat clàssica, de temàtica contemplativa, un punt de vista de vegades irònic i on són freqüents els temes homoeròtics.

Encara que l’assistència és lliure i gratuïta s’aconsella la inscripció prèvia a la Biblioteca del Vapor Badia. Totes les sessions es faran a les 19 hores.

 Foto portada: Trobada del grup de poesia Papers de Versàlia. Autor: O.Orriols.