3 condicions d’ICV per donar suport al pressupost local

Iniciativa per Catalunys Verds, amb dos regidors a Sabadell, no descarta donar suport al pressupost que presenta l’equip de govern però ho subordina a que s’incloguin tres compromisos.

Finalment, la discussió sobre el pressupost no serà aquest dimarts en el ple, ja que no s’ha votat ni aprovat el pressupost en una de les tres empreses municipals, Ràdio Sabadell. Com que el pressupost de l’Ajuntament inclou també el de les empreses, caldrà fer un ple extraordinari per aprovar el pressupost. Malgrat tot, serà en les properes setmanes. ICV posa tres condicions per a donar-hi suport.

1. Mantenir els serveis i la plantilla

Els ecosocialistes volen un compromís per mantenir els serveis públics gestionats per l’Ajuntament i per les tres empereses municipals. Això inclou els treballadors municipals, i també el personal del VIMUSA, Promoció Econòmica (Vapor Llonch, Cal Molins, la Pista Coberta, Fira Sabadell) i Ràdio Sabadell.

2. Aposta per la formació i l’ocupació

ICV vol una aposta per la formació i l’ocupació, eliminant les incerteses que sobrevolen l’empresa Promoció Econòmica, que és qui gestiona aquestes àrees. Com? ICV vol que s’incrementi en un 10 per cent el pressupost en la partida de formació i ocupació. En segon lloc, volen que es separi la Pista Coberta i Fira Sabadell de Promoció Econòmica, perquè la situació complexa d’aquests dos equipaments no posi en perill les polítiques formatives.

Com garantirà el govern la viabilitat del Vapor Llonch o de Cal Molins, si volen tapar els forats de la ìsta coberta o de la Fira, amb el pressupost de Promoció Econòmica?”, ha assegurat el regidor, Carles Marlés.

3. Dos milions per invertir als barris

Finalment, els ecosocialistes volen una partida de dos milions per als barris, destinada a actuacions extraordinàries per les zones amb més problemes. Volen que es millori el manteniment de l’espai públic.

I dues condicions per a les ordenances

En quant a les ordenances fiscals, que inclouen impostos i taxes, els dos regidors ecosocialistes volen una nova taxa per habitatges en situació anòmala i més bonificacions per a residents a Sabadell per la nova taxa de cerimònies civils a l’Ajuntament.

Foto portada: els regidors d’ICV, Carme Garcia i Carles Marlés. Autor: ICV.