Cercavila Tallaret

Arxivada la seva denúncia, El Tallaret demana la dimissió de Josep Ayuso

El conjunt d’entitats que formen El Tallaret es mostren satisfetes amb l’arxivament de la denúncia presentada per Josep Ayuso (PSC) i la funcionària Maties Morao contra el procediment de cessió de Cal Balsach. Ara, però, demanen accelerar-la, recordant que van invertir-hi uns diners que van acabar a la “trituradora”. Així mateix, esperen disculpes del PSC i la dimissió dels responsables de la denúncia, és a dir, el portaveu del PSC, Josep Ayuso.

El Tallaret està format per diverses entitats de la Creu Alta, com l’Associació de Veïns, la coordinadora jove Llamps i Trons, l’Esplai La Branca, els Diables de la Creu Alta o els Gegants de la Creu Alta. Estaven disposats a assumir el cost de rehabilitar una part de Cal Balsach (en desús i en precari) a canvi de l’ús de l’espai. L’Ajuntament, en ple i per unanimitat, així ho va aprovar al 2015, amb un govern socialista. Un cop fora de l’executiu, Ayuso va denunciar la via empresa pel quatripartit per executar la cessió, al ple al maig de 2016 i després als tribunals.

Josep Ayuso. Autor: David B.
Ayuso, al grup municipal socialista. Autor: David B.

El titular del jutjat d’instrucció número 2 va obrir investigació contra l’ara alcalde, Maties Serracant, i tres tècnics municipals, però finalment ha estat arxivada (més info: ‘Arxivada la causa contra Serracant‘) La decisió encara no és definitiva perquè els denunciats poden recórrer i almenys la funcionària Maite Morao ho farà (cal veure la decisió del PSC, que a través del nou primer secretari, Pol Gibert, es va desmarcar del procediment fa uns mesos). De resultes de la denúncia, el quatripartit va aturar la cessió.

Intervenció del 'rei Melcior', davant la seu socialista. Autor: David B.
Cavalcada reivindicativa per portar carbó al PSC, per part d’El Tallaret. Autor: David B.

Ara l’Ajuntament ha iniciat una modificació del Pla General, on s’hi pot encabir El Tallaret, que utilitza una part de la nau de forma provisional. I s’ha desistit del camí preferit pel govern actual per fer possible la cessió. Però tot i així l’entitat exigeix que s’acceleri de forma immediata “el procés de concessió de la part nord de Cal Balsach al Tallaret”. Recorden que van invertir 10.000 euros per fer el projecte tècnic, i que ha acabat a la “trituradora” i avisen que estudiaran si poden prendre accions per ser compensats.

Disculpes i dimissions

D’altra banda, el Casal exigeix al PSC que es disculpi de forma pública i demanen la dimissió de Josep Ayuso, com a responsable de la denúncia. L’entitat acusa els socialistes d’utilitzar-los per a finalitats partidistes i de perjudicar el projecte. També asseguren que algunes altres formacions polítiques han usat el cas per desgastar el govern “important-los molt poc o gens el mal que podien estar infringint al Tallaret i els col·lectius que en formen part”.

Foto portada: cercavila reivindicativa d’El Tallaret, després d’obrir-se la investigació sobre la concessió. Autor: David B.